Η EA εξοργίζει ξανά τους παίκτες με την προσθήκη in-game διαφημίσεων στο UFC 4

Με την εταιρία να ζητά συγνώμη
06 Σεπτεμβρίου 2020 15:00
Η EA εξοργίζει ξανά τους παίκτες με την προσθήκη in-game διαφημίσεων στο UFC 4

Στόχος αρνητικών σχολίων και παραπόνων έγινε η ξανά EA, μετά την προσθήκη in-game διαφημίσεων στο UFC 4. Οι παίκτες παρατήρησαν ξαφνικά την ώρα που έπαιζαν να εμφανίζονται διαφημίσεις στην αρχή, κατά τη διάρκεια και στο τέλος των replays. Ένα σχετικό στιγμιότυπο ανέβηκε και έγινε viral στο Reddit, συγκεντρώνοντας πάνω από 90 χιλιάδες αρνητικές ψήφους.

Το εν λόγω κλιπ δείχνει μια full-screen διαφήμιση κατά τη διάρκεια των replays, η οποία αφορά τη σειρά The Boys του Amazon TV, εμφανίζοντας την ημερομηνία κυκλοφορίας της δεύτερης σεζόν. Επίσης, εμφανίζεται στις διαφημιστικές πινακίδες, αλλά και κατά τη διάρκεια του gameplay στο κάτω μέρος της οθόνης.

Να σημειωθεί πως οι διαφημίσεις αυτές προστέθηκαν δυο εβδομάδες αφότου το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 14 Αυγούστου και μετά την ανάρτηση των περισσότερων reviews. Παρότι οι gamers έχουν συνηθίσει την ύπαρξη ανάλογων διαφημίσεων σε free-to-play παιχνίδια, το γεγονός πως η εκδότρια εταιρία τις συμπεριέλαβε σε full-price παιχνίδι, εξόργισε μεγάλη μερίδα των fans ή μη του παιχνιδιού που χαρακτήρισαν την κίνηση «σφαλιάρα στο πρόσωπο».

Όπως όλα δείχνουν, οι διαφημίσεις αποτελούν μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας της EA, η οποία τράβηξε την προσοχή του επιχειρηματικού Τύπου νωρίτερα φέτος. Συγκεκριμένα, η Wall Street Journal ανέφερε πως χωρίς να το καταλάβει σχεδόν κανένας, η Warner Media έτρεξε τρεις δοκιμαστικές διαφημίσεις το 2018 μέσα στο UFC 3, ενώ τον περασμένο Ιούλιο πάλι μέσω του ιδίου παιχνιδιού, η εταιρία Experian έτρεξε τη δική της με στόχο τα προϊόντα της να φτάσουν σε ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα, το οποίο δεν παρακολουθεί τηλεόραση. Η WSJ αναφέρει πως τα στελέχη της EA είχαν επίγνωση της αρνητικής αντίδρασης που θα προέκυπτε, εικάζοντας πως είδαν μια πιθανή αρνητική αντίδραση ως κόστος επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Η EA έσπευσε τώρα να απαντήσει στα αρνητικά σχόλια, απομακρύνοντας τις διαφημίσεις και ζητώντας συγγνώμη:

Από τα σχόλιά σας είναι απολύτως σαφές ότι η ενσωμάτωση διαφημίσεων στα replays δεν είναι ευπρόσδεκτη. Οι διαφημίσεις έχουν απενεργοποιηθεί από την ομάδα και ζητούμε συγγνώμη για τυχόν αναστάτωση στους fans. Συνειδητοποιούμε ότι θα έπρεπε να το είχαμε ανακοινώσει εκ των προτέρων και αυτό είναι δικό μας σφάλμα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι παίκτες μας θα έχουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία στο UFC 4. Η ενσωμάτωση διαφημίσεων στα replays δεν θα εμφανιστεί ξανά στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε για τα συνεχή σχόλιά σας.

Το UFC 4 είναι διαθέσιμο για τα PS4, Xbox One και PC.