Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο dashboard του Xbox Series X

Με έμφαση στην ταχύτητα
20 Αυγούστου 2020 11:02
Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο dashboard του Xbox Series X

Προετοιμάζοντας το έδαφος για την κυκλοφορία του Xbox Series X, η Microsoft αποκάλυψε το ανανεωμένο κεντρικό μενού της κονσόλας. Συγκεκριμένα, το dashboard της επόμενης γενιάς κονσόλας εντάσσεται στο ‘The New Xbox Experience’. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που καλύπτει πολλαπλές συσκευές, αφού θα φέρει τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα και την ίδια σχεδιαστική γλώσσα σε όλες τις Xbox mobile εφαρμογές, στο Xbox Game Pass για το PC, στο Xbox Series X, αλλά και στο Xbox One.

Στο πλαίσιο αυτού του ανανεωμένου design, τα fonts έχουν αλλάξει για είναι πιο ευανάγνωστα, τα στοιχεία στην οθόνη είναι μεγαλύτερα και πιο ξεκάθαρα, όλες οι γωνίες πλέον είναι στρογγυλεμένες, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχει εφέ διαφάνειας. Συνολικά οι περισσότερες σελίδες το μενού θα είναι παρόμοιες με το τωρινό dashboard, μόνο που θα είναι πιο ‘συγκεντρωμένες και γρήγορες’.

Η ταχύτητα είναι η πρώτη προτεραιότητα της Microsoft με αυτή την ανανέωση. Μάλιστα, η εταιρία μοιράστηκε και μερικά στατιστικά. Το κεντρικό μενού, λοιπόν, θα φορτώνει 50% γρηγορότερα όταν ξεκινά η κονσόλα. Ομοίως, η επιστροφή στο κεντρικό μενού από ένα παιχνίδι θα είναι 30% γρηγορότερη. Όλα αυτά έχουν επιτευχθεί μέσα από μια μεγάλη σειρά βελτιστοποιήσεων που έχουν μειώσει την κατανάλωση μνήμης κατά 40%, απελευθερώνοντας περισσότερους πόρους για τα παιχνίδια. Τέλος, το Store θα ανοίγει σε μόλις δύο δευτερόλεπτα. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η αναβάθμιση της Quick Resume τεχνολογίας στο Xbox Series X, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν ανοιχτά μέχρι πέντε παιχνίδια.

Τέλος, η ομάδα έχει ενοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία μεταξύ συσκευών και για να το πετύχει αυτό ετοιμάζει έναν ολικό ανασχεδιασμό της Xbox εφαρμογής για τα κινητά. Στο πλαίσιο αυτό θα προστεθούν πολλά νέα χαρακτηριστικά. Ένα παράδειγμα που αναφέρει η Microsoft είναι ο νέος share μηχανισμός. Πλέον όταν τραβάτε φωτογραφίες και βίντεο, αυτά θα μπορούν να μεταφερθούν αυτόματα στο κινητό σας και από εκεί να κάνετε πανεύκολα διαχείριση του υλικού ή share σε οποιοδήποτε social media θέλετε.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την ανανέωση της Xbox πλατφόρμας στο βίντεο που ακολουθεί.