Το PS5 θα κάνει διπλάσιες πωλήσεις από το Xbox Series X σύμφωνα με ερευνητική εταιρία

Η DFC Intelligence δημοσίευσε τις προβλέψεις της
09 Αυγούστου 2020 14:21
Το PS5 θα κάνει διπλάσιες πωλήσεις από το Xbox Series X σύμφωνα με ερευνητική εταιρία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ερευνητικής εταιρίας DFC Intelligence, το PlayStation 5 θα πουλήσει δραματικά περισσότερο από το Xbox Series X. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που δημοσίευσε η εταιρία υποστηρίζουν ότι το σύστημα της Sony θα σημειώσει διπλάσιες πωλήσεις και έτσι θα γίνει η τρίτη κονσόλα της Sony που θα ξεπεράσει το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων.

Η DFC Intelligence αναφέρει ότι η προτίμηση των καταναλωτών και η αναγνωρισιμότητα του PlayStation brand είναι τόσο ισχυρά που όσο και να προσπαθεί το Xbox, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να αλλάξουν αυτή την αντίληψη.

Η πρόγνωση ανέφερε επίσης ότι η Sony είναι μια παγκόσμια δύναμη, ενώ η Microsoft τείνει να είναι ισχυρή μόνο στην αγγλόφωνες αγορές και δεν έχει σχεδόν καμία παρουσία στην Ιαπωνία και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα γράφημα που δείχνει τη διαφορά να είναι μικρότερη μέσα στο 2020 και να γιγαντώνεται το 2021.

Ιστορικά, οι PlayStation κονσόλες ήταν εμπορικότερες από τις προτάσεις της Microsoft. Ακόμα και στη γενιά του Xbox 360 που το PS3 είχε κάνει το ντεμπούτο του ένα χρόνο αργότερα και με τεράστια τιμή, η Sony πούλησε εν τέλει περισσότερες κονσόλες. Βέβαια, η Microsoft έχει σταματήσει εδώ και χρόνια να δημοσιεύσει τα στατιστικά πωλήσεων του Xbox One, αποκαλύπτοντας μόνο τους μηνιαίους χρήστες της πλατφόρμας γενικότερα.

Η στρατηγική της πλέον είναι προσανατολισμένη γύρω από τις υπηρεσίες και όχι από το hardware, αφού τα παιχνίδια της κυκλοφορούν και στους υπολογιστές, ενώ μέσω του streaming που θα διατεθεί το Σεπτέμβριο θα έρθουν και στις mobile συσκευές.