Νούμερα-ρεκόρ για το PlayStation - Σημείωσε ένα από τα καλύτερα τρίμηνα στην ιστορία του 

Με διπλάσιες πωλήσεις στο software και άνοδο των PS Plus συνδρομητών

Νούμερα-ρεκόρ για το PlayStation - Σημείωσε ένα από τα καλύτερα τρίμηνα στην ιστορία του

Εξαιρετικό ξεκίνημα όπως φαίνεται σημειώνει η Sony στο πρώτο τρίμηνο του νέου της οικονομικού έτους, χάρη στις first-party κυκλοφορίες της και την άνοδο των ψηφιακών πωλήσεων εν μέσω πανδημίας. Οι software πωλήσεις αυξήθηκαν στο διπλάσιο σε σχέση με πέρσι, ενώ οι συνδρομητές του PS Plus έφτασαν τα 45 εκατομμύρια.

Συγκεκριμένα, για το πρώτο τρίμηνο του νέου οικονομικού έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2020, το τμήμα Games and Network Services της Sony άγγιξε τα 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Έχουμε να κάνουμε με αύξηση κατά 32% χρόνο με το χρόνο και με το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από κάθε άλλο οικονομικό έτος στην ιστορία του PlayStation. Τα λειτουργικά έσοδα της εν λόγω περιόδου σε σχέση με πέρσι ανήλθαν στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό σημαίνει πως έχουμε αύξηση κατά 68%.

Όσον αφορά το hardware, αναμενόμενα εν όψη της νέας γενιάς, αυτό σημείωσε μείωση. Η εταιρία στο πρώτο τρίμηνο πούλησε 1,9 εκατομμύρια PlayStation 4, σε σχέση με πέρσι που στο ίδιο διάστημα είχε πουλήσει 3,2 εκατομμύρια μονάδες. Συνολικά το PS4 έχει πουλήσει 112,3 εκατομμύρια.

Το πραγματικό ωστόσο highlight το πρώτο αυτό τρίμηνο ήταν το The Last of Us Part 2, το οποίο πούλησε 4 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι τις 21 Ιουνίου. Συνολικά, για το ίδιο πάντα διάστημα, τα first-party παιχνίδια της εταιρίας πούλησαν 18,5 εκατομμύρια μονάδες, κατέχοντας έτσι ένα σημαντικό κομμάτι από τα συνολικά 91 εκατομμύρια παιχνιδιών που πουλήθηκαν, τα οποία περιλαμβάνουν τίτλους τρίτων εταιριών. Σύμφωνα με τη Sony, το 74% των πωλήσεων αφορούσε ψηφιακές αγορές. Συγκριτικά, τον προηγούμενο χρόνο, οι ψηφιακές πωλήσεις κυμαίνονταν στο 53%.

Στο ίδιο διάστημα, το PS Plus γνώρισε την μεγαλύτερη αύξηση νέων συνδρομητών στην ιστορία της υπηρεσίας, σε σχέση με τα αντίστοιχα πρώτα τρίμηνα παλαιότερων οικονομικών ετών, αφού πρόσθεσε 3,4 εκατομμύρια νέους συνδρομητές και 8,7 εκατομμύρια μέσα στο έτος, φτάνοντας έτσι συνολικά τους 44,9 εκατομμύρια συνδρομητές.

Τέλος, η Sony αποκάλυψε επίσης τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες του PlayStation Network για πρώτη φορά και θα συνεχίσει να το κάνει κάθε τρίμηνο από τώρα και στο εξής. Έτσι, λοιπόν, για το πρώτο τρίμηνο αυτοί ανέρχονται σε 113 εκατομμύρια.

3 σχολιο(α)