Φουντώνουν οι φήμες πως η Microsoft θα καταργήσει το Xbox Live Gold

Και θα κάνει το multiplayer δωρεάν
03 Αυγούστου 2020 08:38
Φουντώνουν οι φήμες πως η Microsoft θα καταργήσει το Xbox Live Gold

Μετά την ανακοίνωση της 343 Industries πως το multiplayer του Halo Infinite θα είναι δωρεάν, ο δημοσιογράφος του VentureBeat, Jeff Grubb, προέβη σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις, φουντώνοντας τις φήμες που θέλουν τη Microsoft να καταργεί το Xbox Live Gold.

Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε ο Grubb, το γεγονός πως το multiplayer του Halo είναι δωρεάν έχει μόνο νόημα αν το εμπόδιο του Xbox Live Gold εξαφανιστεί, τουλάχιστον για τα δωρεάν παιχνίδια. Στη συνέχεια, έπειτα από την σχετική ερώτηση ενός χρήστη του Twitter, ο Grubb επισήμανε πως πιστεύει ότι το Xbox Live Gold θα καταργηθεί εντελώς και έτσι οι παίκτες θα μπορούν να παίξουν online multiplayer δωρεάν. Μάλιστα, πιστεύει πως η Microsoft δεν το κάνει αυτό με πρόθεση να αναγκάσει τους παίκτες να πληρώσουν για το Xbox Game Pass Ultimate για να παίξουν multiplayer.

Παρόλο που ο Grubb έχει διαρρεύσει πολλές έγκυρες πληροφορίες τον τελευταίο καιρό, τα σχόλιά του μπορούν να θεωρηθούν απλά εικασίες για την ώρα. Βέβαια, η έντονη φημολογία περί κατάργησης του Xbox Live Gold ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από την απόφαση της ίδιας της Microsoft να σταματήσει να πουλά την συνδρομή 12 μηνών, αφήνοντας διαθέσιμες μόνο τις επιλογές για έναν ή τρεις μήνες.

Για την ιστορία, το Xbox Live Gold είναι απαραίτητο αυτή τη στιγμή στο Xbox One ακόμη και για κάποιον που θέλει να παίξει απλά free-to-play παιχνίδια όπως το Fortnite. Όπως φαίνεται, η Microsoft πιστεύει πως θα είναι πιο κερδοφόρο να έχει μια ανοιχτή πλατφόρμα που θα προσελκύει περισσότερους παίκτες, παρά να ζητά μηνιαία χρήματα από μια μικρότερη βάση χρηστών.

Το αν πράγματι οι φήμες αυτές είναι αληθινές, πιθανότατα θα το μάθουμε σύντομα.