ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος το Xbox One X – Σταματά η παραγωγή της κονσόλας

Όλα τα φώτα στραμμένα στην επόμενη γενιά κονσολών
16 Ιουλίου 2020 21:22
ΕΠΙΣΗΜΟ: Τέλος το Xbox One X – Σταματά η παραγωγή της κονσόλας

Έπειτα από τις αναφορές πολλών καταναλωτών πως οι Xbox One X κονσόλες είναι αρκετά δυσεύρετες στα καταστήματα το τελευταίο διάστημα, η Microsoft το έκανε επίσημο. Η παραγωγή των Xbox One X και Xbox One S All-Digital Edition έχει σταματήσει. Πλέον η μόνη Xbox One κονσόλα που θα συνεχίσει να παράγεται και να πωλείται παγκοσμίως είναι το Xbox One S.

Μιλώντας σχετικά με το θέμα στο The Verge, αντιπρόσωπος της Microsoft δήλωσε:

Καθώς προχωράμε ολοταχώς στο μέλλον με το Xbox Series X, κάνουμε το φυσικό βήμα και σταματάμε την παραγωγή του Xbox One X και του Xbox One S All-Digital Edition.

Για την ιστορία, το Xbox One X έκανε το ντεμπούτο του στα ράφια των καταστημάτων το Νοέμβριο του 2017, με την εταιρία να το προωθεί ως τη “δυνατότερη κονσόλα του κόσμου”, με αφορμή τα 6 teraflops επεξεργαστικής ισχύς του. Πιθανότατα ο λόγος που σταματά η παραγωγή αρκετούς μήνες πριν την άφιξη του Xbox Series X, είναι για να μην μπερδέψει τους ανυποψίαστους καταναλωτές, βανδαλίζοντας τις πωλήσεις της επόμενης γενιάς. Θεωρητικά η κονσόλα θα έχει ξεπουλήσει παγκοσμίως μέχρι την άφιξη του Series X.

Για την ώρα βέβαια δε γνωρίζουμε που έρχεται στην εξίσωση αυτή και το φημολογούμενο 'Xbox Series S', το οποίο επίσης μπορεί να έπαιξε ρόλο σε αυτή την απόφαση.

Tags: