Το This War of Mine προτείνεται ως εκπαιδευτικό μέσο στα σχολεία της Πολωνίας

Για πρώτη φορά στα χρονικά
19 Ιουνίου 2020 11:55
Το This War of Mine προτείνεται ως εκπαιδευτικό μέσο στα σχολεία της Πολωνίας

Το This War of Mine της 11 bit Studios είναι ένα survival παιχνίδι, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, λαμβάνοντας εξαιρετικές κριτικές για την ατμόσφαιρά του και τα ηθικά διλήμματα που υπέβαλε στους παίκτες. Φημίζεται για τον τρόπο που προσεγγίζει το ανθρώπινο κόστος εξαιτίας των συγκρούσεων στον πραγματικό κόσμο και ιδίως για τον τρόπο που αφηγείται τις τρομερές εμπειρίες των Βοσνίων πολιτών κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Σεράγεβο.

Έξι χρόνια μετά, σύμφωνα με δημοσίευμα του GamesIndustry.biz, το παιχνίδι των Πολωνών ετοιμάζεται να μπει στα σχολεία, καθώς ο Πολωνός πρωθυπουργός, Mateusz Morawiecki, επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι θα ενταχθεί στη λίστα των προτεινόμενων 'βιβλίων' της χώρας για φοιτητές που σπουδάζουν κοινωνιολογία, ηθική, φιλοσοφία και ιστορία. Οι μαθητές θα μπορούν να διεκδικήσουν ένα δωρεάν αντίγραφο του παιχνιδιού απ' αυτόν τον Σεπτέμβριο, αν και θα πρέπει να δηλώσουν ότι είναι ενήλικοι για να το κάνουν.

Η 11 bit Studios εμφανώς περήφανη για το γεγονός δήλωσε:

Τα παιχνίδια χρησιμοποιούνται ήδη στην εκπαίδευση για τη διδασκαλία μαθηματικών, τη χημεία και την ανάπτυξη γνωστικών ικανοτήτων. Ωστόσο, νομίζω ότι δεν έχουμε αντιμετωπίσει ποτέ ένα παιχνίδι που να είναι ικανό να συμπεριλαμβάνεται επίσημα στο εκπαιδευτικό σύστημα σε εθνικό επίπεδο. Είμαστε περήφανοι που το This War of Mine μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στη χώρα μας.

Το This War of Mine είναι διαθέσιμο για PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One, iOS και Android.