Τα loot boxes ωθούν τα παιδιά στον τζόγο; - Η βρετανική κυβέρνηση συγκεντρώνει νέα στοιχεία

Στα χνάρια του Βελγίου και η Αγγλία
09 Ιουνίου 2020 14:33
Τα loot boxes ωθούν τα παιδιά στον τζόγο; - Η βρετανική κυβέρνηση συγκεντρώνει νέα στοιχεία

Όπως φαίνεται τα loot boxes επανέρχονται στο στόχαστρο της Βρετανικής κυβέρνησης, η οποία ψάχνει εκ νέου στοιχεία ώστε να αποδείξει ότι εκπαιδεύουν τα μικρά παιδιά στον τζόγο. Συγκεκριμένα, η αναφορά η οποία δημοσιεύθηκε από την The Guardian επισημαίνει ότι το τμήμα 'Digital, Culture, Media and Sport' της βρετανικής κυβέρνησης είναι έτοιμο προς αναζήτηση των εν λόγω στοιχείων.

Προς το παρόν στη Βρετανία τα loot boxes δεν θεωρούνται τυχερά παιχνίδια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάποια ρύθμιση από την επιτροπή τζόγου. Αν ωστόσο η κυβέρνηση τα ταξινομήσει με αυτόν τον τρόπο, τότε τα παιχνίδια που τα περιλαμβάνουν θα πρέπει να έχουν ένδειξη άνω των 18 ετών ή οι προγραμματιστές τους να αλλάξουν τον τρόπο λειτουργίας τους ώστε να μπορούν να πωληθούν σε άτομα κάτω των 18.

Ένα από τα παιχνίδια που ενδέχεται να πληγεί αρκετά από αυτό είναι όπως υποστηρίζουν αρκετοί το FIFA, το οποίο ως μέρος της προσοδοφόρας λειτουργίας Ultimate Team πουλάει με τη μορφή loot boxes πακέτων καρτών με ποδοσφαιριστές. Η EA κερδίζει δισεκατομμύρια δολάρια από την πώλησή τους. Μπορεί στο Βέλγιο να συμμορφώθηκε με τους νόμους της χώρας αφαιρώντας την αγορά τους με πραγματικά χρήματα, ωστόσο η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πολύ πιο προσοδοφόρα και το Ultimate Team mode εξαιρετικά δημοφιλές, γεγονός που ίσως είναι πλήγμα για την εκδοτική εταιρία.

Οι σημειώσεις της The Guardian κάνουν λόγο πως αν συμβεί κάτι τέτοιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τότε είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ίδιο και στις υπόλοιπες αγορές παγκοσμίως.