Το Xbox Series X θα "τρέχει" παλαιότερα παιχνίδια στα 120fps και με HDR 

Backwards compatibility σε άλλο επίπεδο

Το Xbox Series X θα "τρέχει" παλαιότερα παιχνίδια στα 120fps και με HDR

Με τη νέα γενιά κονσολών να είναι καθ’ οδόν Microsoft και Sony αρχίζουν να δίνουν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες για τα σχέδιά τους. Η Microsoft, όπως ανακοίνωσε μέσα από το Twitter του Xbox, φαίνεται πως επενδύει αρκετά και στα «παλιά» παιχνίδια του Xbox One, με το backwards compatibility να πηγαίνει σε άλλο επίπεδο με την επόμενή της κονσόλα. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, το Xbox Series X θα μπορεί να «τρέχει» ορισμένους τίτλους του αρχικού Xbox, του Xbox 360, καθώς και του Xbox One έως 120fps και με HDR υποστήριξη.

Η αμερικανική εταιρία σχεδιάζει να βελτιώσει ορισμένα παιχνίδια που είναι κλειδωμένα στα 30fps και να σκαρφαλώνουν στα 60 ή ακόμη και στα 120fps.

Ο Υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης της πλατφόρμας του Xbox, Jason Ronald αναφέρει:

Σε συνεργασία με το Xbox Advanced Technology Group, το Xbox Series X, θα προσφέρει μια νέα, καινοτόμα HDR τεχνολογία που θα επιτρέπει στην κονσόλα να έχει αυτόματη HDR υποστήριξη στα παιχνίδια.

Καθώς αυτή η τεχνική αντιμετωπίζεται από την ίδια την πλατφόρμα, θα μας επιτρέπει να ενεργοποιούμε το HDR χωρίς να περιορίζεται η απόδοση του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα μπορούμε να το εφαρμόσουμε στους αρχικούς τίτλους του Xbox 360 και του πρώτου Xbox. Δηλαδή σε παιχνίδια που δημιουργήθηκαν πριν 20 χρόνια, πολύ πριν υπάρξει το HDR.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν κι άλλα στοιχεία που αναφέρουν ότι όλα τα παλιά παιχνίδια θα τρέχουν στο “peak” τους, το HDR θα ενεργοποιείται αυτόματα ακόμη και για τους τίτλους του Xbox 360, ενώ θα υποστηρίζουν και την Quick Resume τεχνολογία, που επιτρέπει να συνεχίζεται το παιχνίδι σας ακριβώς από το σημείο που ήσασταν ακόμη και αν έχετε κλείσει τη κονσόλα. Τέλος, ορισμένοι τίτλοι θα παίζουν με σχεδόν διπλάσια fps.

Το Xbox Series X θα κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020.

33 σχολιο(α)