Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από την κυκλοφορία της Πασιέντζας των Windows

Κυκλοφόρησε τον Μάιο του 1990!
23 Μαΐου 2020 20:32
Πέρασαν κιόλας 30 χρόνια από την κυκλοφορία της Πασιέντζας των Windows

Και ποιος δεν έχει παίξει Πασιέντζα στα Windows; Το παιχνίδι που έγινε -εθισμός- για μικρούς και μεγάλους έχει τώρα γενέθλια. Συγκεκριμένα, το Microsoft Solitaire κυκλοφόρησε με τα Windows 3.0 στις 22 Μαΐου του 1990 και εχθές γιόρτασε τα τριάντα του χρόνια.

Το διάσημο παιχνίδι κατασκευάστηκε από τον Wes Cherry, ο οποίος δούλευε για την Microsoft από το 1988, ενώ όπως ισχυρίζεται η εταιρία πάνω από μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι έπαιξαν την τελευταία δεκαετία, με εκατό εκατομμύρια παίκτες να ασχολούνται καθημερινά. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι όπως μεταφέρει ο ίδιος ο Cherry, δεν έχει πληρωθεί ούτε μισό cent για τη δημιουργία του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι που έπαιζαν σχεδόν όλοι όσοι είχαν Windows έχει έρθει πολλές φορές στο προσκήνιο με διαφορετικές εκδόσεις, όπως είναι αυτή των smartphones σε iOS και Android, ενώ έχει επεκταθεί με το Microsoft Solitaire Collection και έχουν προστεθεί μέχρι και XP, microtransactions και μηνιαία συνδρομή. Ναι, καλά διαβάσατε.

Τέλος, για να γιορτάσει την επέτειο του τίτλου, η Microsoft θέλει να σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα matches που έχουν παιχτεί μέσα σε μια μέρα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε, λοιπόν, είναι να κατεβάσετε το Microsoft Solitaire Collection στο κινητό ή τον υπολογιστή σας και να παίξετε!