Στελέχη του Xbox σχολιάζουν το tech demo της Unreal Engine 5 στο PlayStation 5

Νέες δηλώσεις από τον Phil Spencer
15 Μαΐου 2020 10:22
Στελέχη του Xbox σχολιάζουν το tech demo της Unreal Engine 5 στο PlayStation 5

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα η Epic Games αναστάτωσε τη gaming κοινότητα, αποκαλύπτοντας ένα άκρως εντυπωσιακό demo της νέας μηχανής γραφικών της, Unreal Engine 5. Αν και το demo έτρεχε στο PlayStation 5, η μηχανή υποστηρίζει ένα μεγάλο εύρος συσκευών, από smartphones μέχρι το Xbox Series X και τους high-end υπολογιστές.

Στο πλαίσιο αυτό διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη του Xbox προέβησαν σε δηλώσεις. Αρχικά, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, συνεχάρη την Epic Games, τονίζοντας παράλληλα ότι πολλές από τις ομάδες των Xbox Game Studios θα κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών της.

Αναλυτικότερα, ο Spencer δήλωσε:

Εκπληκτική δουλειά από την ομάδα στην Epic. Πολλά από τα Xbox Game Studios κάνουν χρήση της Unreal, όπως η ομάδα στη Ninja Theory που δημιουργεί το Hellblade II. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε σάρκα και οστά στις καινοτομίες της Unreal Engine 5 στο Xbox Series X.

Από την άλλη, ο υπεύθυνος του games marketing της Microsoft, Aaron Greenberg, δήλωσε:

Άκρως εντυπωσιακό! Δε μπορώ να φανταστώ πως θα δείχνει η νέα Unreal Engine 5 στην πιο δυνατή κονσόλα του κόσμου.

Από τα λεγόμενα του Phil Spencer δεν έγινε ξεκάθαρο αν το Hellblade II θα κάνει χρήση της Unreal Engine 5. Αυτό που επιβεβαίωσε ωστόσο είναι ότι διάφορες ομάδες των Xbox Games Studios σκοπεύουν να φέρουν τις τεχνολογίες της στο Xbox Series X.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως πράγματι τα περισσότερα στούντιο της Microsoft κάνουν χρήση της Unreal Engine. Αξιοσημείωτα παραδείγματα είναι η The Coalition με τη σειρά Gears, η Rare και η Ninja Theory. Παρακάτω θα βρείτε ξανά και το in-enigne trailer του Senua’s Saga: Hellblade II, στο οποίο αναφέρθηκε ο Spencer.