«Αστρονομικές» πωλήσεις για το Animal Crossing: New Horizons και στην Ιαπωνία

Έσπασε ρεκόρ και το hardware του Switch
26 Μαρτίου 2020 10:58
«Αστρονομικές» πωλήσεις για το Animal Crossing: New Horizons και στην Ιαπωνία

Πριν μερικές ημέρες σας ενημερώσαμε για το σαρωτικό ντεμπούτο που πραγματοποίησε το Animal Crossing: New Horizons στην αγορά της Αγγλίας. Τώρα στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν και τα πρώτα σταστστικά από την αγορά της Ιαπωνίας, τα οποία πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Σύφμωνα με το Famitsu, το New Horizons είναι η μεγαλύτερη κυκλοφορία για οποιοδήποτε Switch παιχνίδι μέχρι σήμερα, αφού μέσα σε μόλις τρεις ημέρες πούλησε 1.88 εκατομμύρια φυσικά αντίτυπα. Αυτό σημαίνει πως τα Pokémon Sword and Shield που συνδυαστικά είχαν πουλήσει 1.36 εκατομμύρια σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα δεν έχουν πλέον το ρεκόρ για τις γρηγορότερες πωλήσεις στην πλατφόρμα.

Αναμενόμενα πρόκειται και για το ρεκόρ του franchise, αφού το New Horizons πούλησε περισσότερο από ότι αν προσθέσουμε τις πωλήσεις των New Leaf, Wild World και City Folk, πάντα όσον αφορά την launch περίοδο.

Χάρη στο Animal Crossing το Nintendo Switch έσπασε και το ρεκόρ πωλήσεών του σε μια εβδομάδα, αφού πουλήθηκαν 392,576 κονσόλες. Το νούμερο είναι μεγαλύτερο από τις launch πωλήσεις του συστήματος στην Ιαπωνία.

Για την ιστορία, εκτιμάται πως οι συνολικές πωλήσεις του παιχνιδιού μόνο στην Ιαπωνία αν συνυπολογιστούν και τα ψηφιακά αντίτυπα ανέρχονται σε περίπου τρία εκατομμύρια. Ναι καλά διαβάσετε, τρία εκατομμύρια σε τρεις ημέρες. Σίγουρα πρόκειται για ένα ρεκόρ που θα κάνει πολύ καιρό μέχρι να σπάσει ξανά.

Η Nintendo αναμένεται να προβεί σε κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις πωλήσεις του παιχνιδιού παγκοσμίως πολύ σύντομα.