Ντεμπούτο-ρεκόρ για το Animal Crossing: New Horizons

Σαρώνει η αποκλειστικότητα της Nintendo
23 Μαρτίου 2020 09:10
Ντεμπούτο-ρεκόρ για το Animal Crossing: New Horizons

Όπως φαίνεται ο κόσμος είχε όντως ανάγκη τη γαλήνη του Animal Crossing: New Horizons, αφού η αποκλειστικότητα του Nintendo Switch πραγματοποίησε σαρωτικό ντεμπούτο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναλυτικότερα, το παιχνίδι πούλησε περισσότερο στην πρώτη του εβδομάδα απ’ ότι όλα τα προηγούμενα Animal Crossing και τα spin-offs μαζί.

Το ντεμπούτο του τίτλου ήταν 3.5 φορές μεγαλύτερο από το προηγούμενο βασικό κεφάλαιο της σειράς, το Animal Crossing: New Leaf που κυκλοφόρησε το 2013 για το Nintendo 3DS. Συγχρόνως είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα από κάθε άλλο παιχνίδι του Nintendo Switch απ’ όταν κυκλοφόρησε η κονσόλα, με εξαίρεση τα Pokémon Sword και Shield που αν θεωρηθούν ένα παιχνίδι το ξεπερνούν.

Το αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά τα επιτεύγματα αφορούν μόνο τις retail πωλήσεις, σε μια περίοδο που η πανδημία του COVID-19 έχει κλείσει τους gamers στα σπίτια τους. Η Nintendo δεν μοιράζεται τις ψηφιακές πωλήσεις, αλλά ο τίτλος αναμένεται να τα πήγε εξίσου καλά και εκεί.

Το δεύτερο παιχνίδι στη λίστα των UK Charts είναι το Doom: Eternal, το οποίο όσον αφορά το retail έκανε τρεις φορές μικρότερο ντεμπούτο από το Doom του 2016. Ούτε η Bethesda μοιράζεται τα στατιστικά των ψηφιακών πωλήσεων των παιχνιδιών της, επομένως δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το πως τα πήγε ο τίτλος.

Ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια με τις περισσότερες retail πωλήσεις στην Αγγλία για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 21 Μαρτίου.

  1. Animal Crossing: New Horizons
  2. Doom: Eternal
  3. Call of Duty: Modern Warfare
  4. FIFA 20
  5. Mario Kart 8: Deluxe
  6. Grand Theft Auto 5
  7. Crash Bandicoot N.Sane Trilogy
  8. Forza Horizon 4
  9. Crash Team Racing: Nitro-Fueled
  10. Red Dead Redemption 2