Στο νέο mode του Plague Inc οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να σώσουν τον κόσμο

Οι δημιουργοί του δωρίζουν $250 χιλιάδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊου
25 Μαρτίου 2020 21:13
Στο νέο mode του Plague Inc οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να σώσουν τον κόσμο

Το Plague Inc. αν και υπήρχε ήδη εδώ και οχτώ χρόνια στην αγορά, σημείωσε ραγδαία αύξηση στα downloads μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Πρόκειται για ένα pandemic strategy sim, στο οποίο οι παίκτες έχουν στον έλεγχό τους μια θανατηφόρο πανδημία, η οποία προσπαθεί να μολύνει τον παγκόσμιο πληθυσμό. Τα δεδομένα ωστόσο με την έλευση ενός νέου mode έρχονται να αλλάξουν, αφού οι παίκτες πλέον θα έχουν τη δυνατότητα να θεραπεύσουν τον κόσμο.

Το νέο mode δημιουργήθηκε όπως αποκάλυψαν οι δημιουργοί με την βοήθεια ειδικών από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Δίκτυο Προειδοποίησης και Αντιμετώπισης Παγκοσμίου Ιστού και άλλους. To mode θα είναι δωρεάν για όλους του παίκτες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε η Ndemic Creations δώρισε $250 χιλιάδες για την καταπολέμηση του κορωνοϊου. Το ποσό κατανεμήθηκε σε δυο οργανισμούς, στον CEPI (Coalition of Epidemic Preparedness Innovations) και στον World Health Organisation’s COVID-19 Solidarity Response Fund. Ο δημιουργός του παιχνιδιού James Vaughan δήλωσε επί του θέματος:

Ποτέ δεν φαντάστηκα πριν 8 χρόνια ότι ο πραγματικός κόσμος θα μπορούσε να μοιάζει με το Plague Inc ή ότι οι παίκτες θα το χρησιμοποιούσαν για να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν μια πραγματική πανδημία. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να βοηθήσουμε στην υποστήριξη του ζωτικού έργου των CEPI και WHO για την εύρεση του εμβολίου κατά του COVID-19.

Το Plague Inc. κυκλοφορεί για Android, iOS και PC μέσω Steam.

Tags: