Πρώην επαγγελματίας παίκτρια του Counter-Strike καταδικάστηκε σε ποινή 116 ετών

Αλλά μάλλον δεν θα φυλακιστεί
05 Μαρτίου 2020 11:04
Πρώην επαγγελματίας παίκτρια του Counter-Strike καταδικάστηκε σε ποινή 116 ετών

Η Shayene “shAy” Victorio είναι μια αρκετά γνωστή επαγγελματίας παίκτρια από τη Βραζιλία που έχτισε το όνομά της στα Counter-Strike τουρνουά της χώρας. Τώρα το Kotaku (μέσω του ESPN) μεταφέρει πως η Victorio καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 116 ετών με κατηγορίες για απάτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του μέσου, η πρώην pro παίκτρια διατηρούσε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μεταξύ του 2013 και του 2017. Η ποινή της οφείλεται στο γεγονός ότι χρέωσε 118 πελάτες που τελικά δεν έλαβαν ποτέ τα αγαθά τα οποία πλήρωσαν.

Τα πράγματα ωστόσο δεν είναι τόσο άσχημα όσο ακούγονται. Σύμφωνα με το ESPN, παρόλο που καταδικάστηκε, λόγω του νομικού συστήματος της χώρας της, δεν έχει συλληφθεί ακόμα και ούτε είναι υπό κράτηση. Το ESPN εξηγεί ότι σύμφωνα με τους νόμους της Βραζιλίας, η Victorio είναι σε θέση να κάνει ένσταση. Αν χάσει όλες τις δίκες, τότε θα ξεκινήσει να εκτίει την ποινή φυλάκισής της. Ωστόσο, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που μπορεί να υπηρετήσει είναι τα τριάντα έτη, αφού αυτός είναι ο μέγιστος χρόνος που κάποιος μπορεί να φυλακιστεί στη Βραζιλία, ανεξάρτητα από το μέγεθος της αρχικής ποινής.

Η Victorio εξήγησε μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram πως δεν έχει συλληφθεί και ούτε πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ δεν είναι ούτε καταζητούμενη ή φυγάς. Συγκεκριμένα εξηγεί πως για όλα ευθύνεται ο πρώην σύζυγός της, ο οποίος έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη.

Σύμφωνα με τη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα UOL, ο δικηγόρος της Victorio προέβη σε δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι πρόκειται απλά για πρόβλημα διοίκησης επιχειρήσεων και ότι η εταιρεία είχε κάνει πάνω από 10.000 επιτυχημένες πωλήσεις και παραδόσεις. Ο δικηγόρος ισχυρίστηκε επίσης ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής.

Για την ιστορία, η Shayene “shAy” Victorio ξεκίνησε την καριέρα της στην eSports σκηνή του Counter-Strike το 2008 και θεωρείται μια από τις πρωτοπόρους της βραζιλιάνικης σκηνής. Τελικά αποσύρθηκε από το Counter-Strike: Global Offensive πέρυσι και από τότε εργάζεται ως influencer και streamer.