Το PlayStation 2 γίνεται 20 χρονών!

Η δημοφιλέστερη κονσόλα της Sony έχει τα γενέθλιά της
04 Μαρτίου 2020 14:37
Το PlayStation 2 γίνεται 20 χρονών!

Μία από τις δημοφιλέστερες και συνάμα εμπορικότερες κονσόλες όλων των εποχών ήταν το PlayStation 2 της Sony. Στις 4 Μαρτίου του μακρινού πλέον 2000, η εταιρία κυκλοφόρησε στην αγορά της Ιαπωνίας τη νέα της -τότε- κονσόλα. Ένα μαύρο μεγάλο κουτί με ένα ομοιόχρωμο χειριστήριο και μία μοναδική εμφάνιση, το PlayStation 2. Το lineup της κονσόλας παραμένει μέχρι και σήμερα από τα καλύτερα όλων των εποχών, μιας και κατά την διάρκεια ζωής της πλατφόρμας είδαμε διαμάντια όπως τα Shadow of the Colossus, Grand Theft Auto San Andreas, God of War, Final Fantasy, Tekken Tag, Silent Hill 2 και πολλά, μα πολλά ακόμη. Ένας ακόμη λόγος που η κονσόλα ήταν τόσο πετυχημένη πέρα από το lineup παιχνιδιών και την μεγάλη διάρκεια ζωής της, είναι πως αποτέλεσε για πολλούς το πρώτο gaming σύστημα που τους καλοσόρισε στο gaming.

Πόσοι θυμάστε τον εαυτό σας να βάζετε το δισκάκι στην κονσόλα σας και να περιμένετε το boot screen για να δείτε αν αυτή την φορά το παιχνίδι θα καταφέρει να φορτώσει, έτσι ώστε να μπορέσετε να παίξετε το παιχνίδι; Πόσες φορές κάνατε χώρο στην memory card σας για να παίξετε ένα νέο παιχνίδι; Από την ημέρα κυκλοφορίας της μέχρι και σήμερα, η κονσόλα κλείνει 20 χρόνια στην αγορά. Είκοσι χρόνια γεμάτα μοναδικές gaming αναμνήσεις που μεγάλωσαν πολλές γενιές παικτών. Με λίγα λόγια, σήμερα το PlayStation 2 έχει τα γενέθλιά του. Χρόνια πολλά, λοιπόν, σε μία από τις δημοφιλέστερες κονσόλες της Sony που αποτέλεσε σημαντικό βήμα για την εξέλιξη του gaming.

Παρακάτω θα βρείτε και ένα βίντεο με μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια που πέρασαν από την κονσόλα της Sony. Εσάς ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από το PS2; Πείτε μας στα σχόλια!