Το PlayStation 2 ίσως να μην είναι για πολύ ακόμη η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών

Θα αλλάξουν τελικά τα charts;
06 Φεβρουαρίου 2024 23:11
Το PlayStation 2 ίσως να μην είναι για πολύ ακόμη η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών

Από το 2013 που η παραγωγή και οι πωλήσεις νεών PS2 κονσολών σταμάτησαν οριστικά, η κονσόλα της Sony έχει τον τίτλο της πιο επιτυχημένης όλων των εποχών. Ποτέ στην ιστορία του gaming δεν έχει κυκλοφορήσει κάποια κονσόλα με καλύτερη εμπορική πορεία από το PS2, το οποίο κατάφερε τον τρομερά εντυπωσιακό αριθμό των 155 εκατομμυρίων πωλήσεων.

Τώρα, μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία στην κορυφή, η πρωτιά του PS2 φαίνεται πως αρχίζει να απειλείται ξανά. Συγκεκριμένα, πριν μερικές ώρες η Nintendo ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρόσφατο τρίμηνο, αποκαλύπτοντας πως πούλησε άλλα 6.9 εκατομμύρια Switch κονσόλες μέσα στο τελευταίο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Αυτό σημαίνει πως οι συνολικές πωλήσεις του Switch ανέρχονται πλέον σε 139.36 εκατομμύρια.

Ναι, η υβριδική κονσόλα πλησιάζει το κολοσσιαίο ορόσημο των 14 εκατομμυρίων πωλήσεων και μένει να δούμε αν το Switch θα καταφέρει να κάνει αυτό που δεν κατάφερε να κάνει για μερικές χιλιάδες το Nintendo DS. Μάλιστα, η Nintendo τόνισε πως το Switch θα παραμείνει βασικό μέρος της επιχειρηματικής της δραστηριότητας για το 2024, οπότε μπορούμε εύκολα να εικάσουμε ότι μέσα στο έτος που διανύουμε ή στο 2025 θα ξεπεράσει και τις 150 εκατομμύρια πωλήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχοντας πουλήσει πλέον πάνω από 33.34 εκατομμύρια στην Ιαπωνία, το Switch είναι ήδη η πιο επιτυχημένη κονσόλα όλων των εποχών όσον αφορά την συγκεκριμένη αγορά της χώρας του ανατέλλοντος ηλίου.