PS2 vs PS5 – Δείτε τη συγκλονιστική διαφορά στα γραφικά του Matrix Awakens! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το τεχνολογικό άλμα 18 χρόνων
13 Δεκεμβρίου 2021 12:02
PS2 vs PS5 – Δείτε τη συγκλονιστική διαφορά στα γραφικά του Matrix Awakens! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Όπως σας ενημερώσαμε, πριν μερικά εικοσιτετράωρα έκανε το ντεμπούτο του το The Matrix: Awakens. Πρόκειται για ένα παιχνίδι-tech demo, το οποίο κυκλοφόρησε εντελώς δωρεάν για όλους τους κατόχους PS5 ή Xbox Series X|S.

Η εν λόγω εμπειρία τρέχει στην υπερσύγχρονη Unreal Engine 5 και έχει τόσο εντυπωσιακά, φωτορεαλιστικά γραφικά που έχει γίνει πρώτο θέμα συζήτησης στους gaming κύκλους. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, ο developer Chandana Ekanayake, ο οποίος είχε εργαστεί στο Enter the Matrix του PlayStation 2 ανάρτησε μερικές συγκριτικές φωτογραφίες, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το άλμα που έχει γίνει σε σχέση με τον τίτλο του 2003, στον οποίο είχε συνεισφέρει.

Μάλιστα, ο  Ekanayake τόνισε πως τα μοντέλα των χαρακτήρων για το παιχνίδι του PS2 δημιουργήθηκαν με 3D scans των ηθοποιών, χρησιμοποιώντας patch modeling τεχνικές. Ωστόσο, ο αριθμός των «patches» που είχαν στη διάθεσή τους για να χρησιμοποιήσουν ήταν περιορισμένος εξαιτίας του hardware της εποχής. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει σήμερα, με την Unreal Engine 5. Για την ακρίβεια η μηχανή γραφικών της Epic Games υπόσχεται ακριβώς το αντίθετο, αφού η εταιρία έχει αναπτύξει μια επαναστατική τεχνολογία που μπορεί να χειριστεί με ευκολία 3D μοντέλα με τεράστιους αριθμούς πολυγώνων.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συγκριτικές εικόνες που δείχνουν τη συγκλονιστική διαφορά στα γραφικά του The Matrix Awakens του PS5 σε σχέση με το Enter the Matrix του PS2.

Σε περίπτωση που δεν έχετε PS5 ή κάποια από τις next-gen Xbox Series κονσόλες, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα εντυπωσιακά γραφικά του The Matrix Awakens και της Unreal Engine 5 μέσα από το βίντεο που ακολουθεί.