Φήμη: Η EA ακύρωσε υπό ανάπτυξη spin-off του Star Wars Battlefront

Το οποίο ανέπτυσαν οι EA Vancouver και Criterion
22 Φεβρουαρίου 2020 14:44
Φήμη: Η EA ακύρωσε υπό ανάπτυξη spin-off του Star Wars Battlefront

Το Star Wars τα τελευταία χρόνια έχει περάσει αρκετά σκαμπανεβάσματα υπό την επιμέλεια της EA. Εκτός από τον σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας των loot boxes στο Star Wars Battlefront 2, "θόρυβο" είχαν προκαλέσει και αρκετές ακυρώσεις παιχνιδιών.

Αρχικά ακυρώθηκε ένα Star Wars παιχνίδι με κωδική ονομασία «Ragtag», στο οποίο δούλευε για αρκετό καιρό η Visceral Games (γνωστή για τη σειρά Dead Space), πριν η EA της "τραβήξει το καλώδιο". Αρκετή από εκείνη τη δουλειά αργότερα μεταφέρθηκε σε ένα νέο υποτιθέμενο Star Wars παιχνίδι στην EA Vancouver με κωδική ονομασία «Orca», το οποίο τελικά ακυρώθηκε και αυτό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα αναφορά του Kotaku, η EA τερμάτισε πέρυσι εκτός από αυτά τα δυο projects ένα ακόμα τρίτο παιχνίδι με την κωδική ονομασία «Viking», το οποίο θα ήταν spin-off της σειράς Star Wars Battlefront, με προβλεπόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας τα τέλη του 2020.

Ο πέλεκυς ουσιαστικά έπεσε στις αρχές του 2019, εξαιτίας διάφορων δυσκολιών που προέκυψαν στην συνεργασία μεταξύ των EA Vancouver και Criterion Games, με την τελευταία να της ανατίθεται όπως ξέρουμε ξανά από την EA, η σειρά Need for Speed.

Προφανώς κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει τι είδους παιχνίδι θα ήταν το συγκεκριμένο ή αν θα έκανε την επιτυχία που έκανε το Star Wars Jedi: Fallen Order. Ωστόσο, τα νέα είναι ευχάριστα για τους fans του francise, καθώς το μέσο μεταφέρει επίσης πως η EA έχει δυο άλλα Star Wars παιχνίδια στα σκαριά. Το ένα είναι το sequel του Fallen Order sequel από την Respawn και το δεύτερο είναι ένα μικρότερο και ασυνήθιστο project από την EA Motive. Στο μέλλον προφανώς θα μάθουμε περισσότερα.