Ο κορωνοϊός ενδέχεται να επηρεάσει την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X

Ντεμπούτο με περιορισμένα τεμάχια ή ακόμα και καθυστέρηση;
07 Φεβρουαρίου 2020 10:33
Ο κορωνοϊός ενδέχεται να επηρεάσει την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X

Την εορταστική περίοδο του 2020 είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τόσο το PlayStation 5 όσο και το Xbox Series X. Αναμενόμενα, οι κονσόλες επόμενης γενιάς, όπως συμβαίνει σχεδόν με όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του κόσμου, θα κατασκευαστούν στην Κίνα. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η Κίνα είναι το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού που ξεκίνησε από την πόλη Wuhan, με σχεδόν 31,500 ανθρώπους να έχουν μολυνθεί παγκοσμίως και 638 θανάτους.

Ο κατασκευαστικός τομέας της Κίνας έχει πληγεί ιδιαίτερα. Η Foxconn, ο ‘γίγαντας’ που παράγει μεταξύ άλλων τα iPhones, βρίσκεται σε καραντίνα. Μάλιστα, ένας διευθυντής εφοδιαστικής αλυσίδας δήλωσε στο Nikkei Asian Review ότι "η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Κίνα θα μπορούσε να επηρεάσει το προγραμματισμένο πρόγραμμα παραγωγής" του επόμενου iPhone.

Ήδη η Nintendo έχει ανακοινώσει επίσημα πως η παραγωγή των κονσολών της έχει υποστεί καθυστερήσεις εξαιτίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό οι αποστολές Switch κονσολών καθυστερούν στην Ιαπωνία.

Το ερώτημα, λοιπόν, είναι αν η κατάσταση αυτή θα επηρεάσει και την κυκλοφορία των PS5 και Xbox Series X, τα οποία είναι πολύ πιθανό να κάνουν το ντεμπούτο τους στην αγορά με περιορισμένο αριθμό τεμαχίων ή σε κάποιο ακραίο σενάριο να καθυστερήσουν γενικότερα.

Η επενδυτική τράπεζα Jefferies Group εξέφρασε την ανησυχία της μέσα από ένα νέο δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρει:

Ο τομέας των βιντεοπαιχνιδιών αυτή τη στιγμή κατασκευάζει ή ξεκινά να κατασκευάζει την -μετά από πολλά χρόνια- αλλαγή γενιάς που είναι προγραμματισμένη για την εορταστική περίοδο του 2020. Αν το κλείσιμο των εταιριών ξεπεράσει τον ένα μήνα ή διαρκέσει περίπου τόσο, το πρόγραμμα των παιχνιδιών θα αλλάξει. Οι νέες κονσόλες ομοίως αναμένεται να υποφέρουν από προβλήματα με το διαθέσιμο στοκ από την παρατεταμένη αυτή αναστάτωση λίγο πριν το ντεμπούτο τους.

Για την ώρα ούτε η Sony ούτε και η Microsoft έχουν προβεί σε δηλώσεις, αλλά αν η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί, οι νέες κονσόλες τους είναι πολύ πιθανό πως θα συμπεριλαμβάνονται στη μεγάλη λίστα των προϊόντων που θα επηρεαστούν.