Φήμη: Η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει την Platinum Games

Και τελικά φαίνεται πως οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν
02 Φεβρουαρίου 2020 18:45
Φήμη: Η Microsoft προσπάθησε να εξαγοράσει την Platinum Games

Τις τελευταίες ώρες διάφοροι έμπιστοι insiders έχουν φέρει στα φώτα της δημοσιότητας μερικές νέες πληροφορίες για το μέλλον της Platinum Games. Αναλυτικότερα, όλα ξεκίνησαν από ένα φαινομενικά αθώο tweet της ίδιας της ομάδας. Σε αυτό φαίνεται ο ταλαντούχος δημιουργούς του στούντιο, Hideki Kamiya, αλλά οι παρατηρητικοί επισήμαναν πως στη φωτογραφία υπάρχει και ένα Nintendo Switch, ενώ η ώρα δείχνει 1:01.

Το σχετικό tweet ακολουθεί παρακάτω.

Έτσι, λοιπόν, φούντωσαν για άλλη μια φορά οι φήμες και οι εικασίες πως το Wonderful 101 του Wii U θα έρθει επιτέλους στο Nintendo Switch. Μάλιστα, το κανάλι GameXplain επισημαίνει πως γνωρίζει από δικές του πηγές πως η ομάδα θα ξεκινήσει μια καμπάνια στο Kickstarter για να φέρει το παιχνίδι τόσο στο Switch, όσο και στο PlayStation 4. Μάλιστα, το στούντιο φαίνεται πως έχει ήδη κάνει σελίδα στην πλατφόρμα χρηματοδότησης, πράγμα που προσδίδει περισσότερη βαρύτητα στην παραπάνω φήμη.

Λάδι στη φωτιά έριξε στη συνέχεια και ο διαχειριστής του πασίγνωστου gaming forum ResetEra και αναλυτής της βιομηχανίας, Daniel Ahmad. Συγκεκριμένα, ο γνωστός στον κόσμο του διαδικτύου ως ZhugeEX τόνισε ότι η Platinum θα αρχίσει να αποκαλύπτει σύντομα τα projects της. Η εταιρία έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση από την Tencent και έτσι θα κυνηγήσει μια multiplatform στρατηγική για δικά της IP.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε να βάλει ο γνωστός και αξιόπιστος insider της Microsoft, Brad Sams. Ο Brad τόνισε πως η Microsoft προσπάθησε να αγοράσει την Platinum Games μέσα στο 2019, αλλά όπως όλα δείχνουν οι δύο εταιρίες δεν κατάφεραν να δώσουν τα χέρια και η συμφωνία δεν προχώρησε.

Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία, αν αναλογιστούμε πως οι δύο εταιρίες δεν έχουν και το καλύτερο παρελθόν, αφού η αποκλειστικότητα του Xbox One, Scalebound, η οποία αναπτυσσόταν από την Platinum Games, τελικά ακυρώθηκε.

Όπως όλα δείχνουν η Platinum θα παραμείνει ανεξάρτητη και σχεδιάζει διάφορα projects για πολλαπλές πλατφόρμες.