Διπλασιάστηκαν οι συνδρομητές του Xbox Game Pass – Βουτιά για τις πωλήσεις hardware

Το Xbox αποκαλύπτει τα οικονομικά του αποτελέσματα
31 Ιανουαρίου 2020 09:22
Διπλασιάστηκαν οι συνδρομητές του Xbox Game Pass – Βουτιά για τις πωλήσεις hardware

Η Microsoft αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2020 και έτσι μαθαίνουμε νέες πληροφορίες για την πορεία της εταιρίας, αλλά και του Xbox τμήματος. Συνολικά, τα ταμεία της γέμισαν με 36.9 δισεκατομμύρια δολάρια, με εντυπωσιακές αυξήσεις για τα περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρει ο αμερικανικός κολοσσός.

Τα νέα ήταν ανάμεικτα, όμως, όσον αφορά το gaming τμήμα, το οποίο είδε αξιοσημείωτη μείωση των εσόδων του κατά 21% σε 905 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό οφείλεται κυρίως στο hardware, με τις Xbox One κονσόλες να φέρνουν 43% λιγότερα έσοδα, καθώς πλέον βρίσκονται στη σκιά της νέας γενιάς, με τους gamers να ανυπομονούν για τα PlayStation 5 και Xbox Series X. Παράλληλα, τα έσοδα από το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μειώθηκαν επίσης κατά 11% σε σχέση με πέρυσι. Η Microsoft αποδίδει αυτή τη μείωση στη φθίνουσα πορεία ενός αξιοσημείωτου third-party τίτλου, πιθανότατα αναφέρεται στο Fortnite.

Τα πράγματα είναι όμως σαφώς καλύτερα όσον αφορά τις υπηρεσίες της Microsoft. Αναλυτικότερα, το Xbox Game Pass φαίνεται πως τα πηγαίνει εξαιρετικά, αφού κατάφερε να διπλασιάσει τους συνδρομητές του το τελευταίο τρίμηνο. Μιλώντας στους επενδυτές, ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, αποκάλυψε πως και το Xbox Live έσπασε το ρεκόρ ενεργών χρηστών του.

Η πτώση στα οικονομικά αποτελέσματα του Xbox έγινε σαφώς πιο ομαλή χάρη στο Xbox Game Pass, αλλά σίγουρα η Microsoft δε βλέπει την ώρα να έρθει η νέα γενιά, αφού η πορεία του Xbox One στην αγορά φαίνεται πως έχει αρχίσει να ‘φρενάρει’ για τα καλά.