To Xbox Series X δεν θα έχει αποκλειστικά τα πρώτα χρόνια – Θα έρχονται και στο Xbox One

Forward και backwards compatible στρατηγική από τη Microsoft
12 Ιανουαρίου 2020 14:11
To Xbox Series X δεν θα έχει αποκλειστικά τα πρώτα χρόνια – Θα έρχονται και στο Xbox One

Παραδοσιακά, όταν κυκλοφορεί μια νέα γενιά κονσολών, πάντα υπάρχουν αποκλειστικά παιχνίδια, για να ωθήσουν τους gamers να επενδύσουν στις νέες πλατφόρμες. Η Microsoft φαίνεται πως έχει μια εντελώς διαφορετική στρατηγική με το επερχόμενο Xbox Series X.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο MCV, ο υπεύθυνος των Xbox Games Studios, Matt Booty, προέβη σε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Ο Matt έκανε γνωστό πως για τον πρώτο χρόνο και ενδεχομένως και για τον δεύτερο, το Xbox Series X δεν θα έχει αποκλειστικά παιχνίδια. Δηλαδή, οι κυκλοφορίες από τα στούντιο της Microsoft θα είναι cross-gen, αφού η εταιρία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το Xbox One με το που κυκλοφορήσει το Series X.

Αναλυτικότερα, ο Matt δήλωσε:

Όσο το περιεχόμενό μας κυκλοφορεί τον επόμενο χρόνο ή και τα επόμενα δύο χρόνια, όλα μας τα παιχνίδια, όπως και στους υπολογιστές, θα είναι forward και backwards compatible με την οικογένεια συσκευών μας. Θέλουμε να βεβαιωθούμε πως αν κάποιος επενδύσει στο Xbox αυτή τη στιγμή και μέχρι το Xbox Series X θα αισθάνεται πως έχει κάνει μια καλή επένδυση και πως είμαστε δεσμευμένοι να του προσφέρουμε περιεχόμενο.

Ήδη το Halo Infinite έχει ανακοινωθεί πως θα κυκλοφορήσει και στο Xbox One και τα Windows 10, παράλληλα με το Xbox Series X. Το ίδιο ενδεχομένως θα ισχύει και για το Senua's Saga: Hellblade II, καθώς και για τα άλλα παιχνίδια της Microsoft το άμεσο μέλλον.

Το Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.