Νέες πληροφορίες για το S.T.A.L.K.E.R.2

Συνεχίζεται ομαλά η ανάπτυξή του
05 Ιανουαρίου 2020 20:46
Νέες πληροφορίες για το S.T.A.L.K.E.R.2

Όσον αφορά το “σοβιετικό” gaming, η σειρά S.T.A.L.K.E.R. είναι σίγουρα μια από τις πιο αγαπημένες του κοινού. Τα τρία παιχνίδια της ουκρανικής ομάδα ανάπτυξης GSC Game World κυκλοφόρησαν στο διάστημα 2007 με 2009 και απέκτησαν απευθείας φανατικούς οπαδούς. Ωστόσο, εδώ και περίπου δέκα χρόνια η σειρά έχει μείνει στον πάγο.

Το S.T.A.L.K.E.R. 2 πέρασε από «40 κύματα», αλλά η ανάπτυξή του φαίνεται να κυλά επιτέλους ομαλά. Συγκεκριμένα, η GSC Game World αποκάλυψε μερικές νέες πληροφορίες μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της σειράς στο Twitter. Αρχικά τόνισε ότι καθώς προσπαθεί συνέχεια να βρει τις καλύτερες τεχνολογίες, κατέλεξε στη χρήση της Unreal Engine, καθώς μοιάζει ως η ιδανικότερη επιλογή. Αυτό θα δώσει στους developers τη δυνατότητα να δημιουργήσουν το παιχνίδι για το οποίο ανυπομονεί η κοινότητα, με έντονη ατμόσφαιρα και μυστήριο, τα «ζωτικά χαρακτηριστικά του S.T.A.L.K.E.R. σύμπαντος».

Παράλληλα, η ανακοίνωση επισημαίνει πως η Unreal Engine θα κάνει ευκολότερο το modding, αφού ο τίτλος θα είναι πιο προσβάσιμος.

Προλαβαίνοντας του καχύποπτους, το tweet κλείνει επισημαίνοντας πως η ανακοίνωση αυτή δεν σημαίνει πως το παιχνίδι θα είναι αποκλειστικό στο Epic Games Store, καθώς η Unreal Engine είναι η μηχανή της Epic. Οι δημιουργοί υποσχέθηκαν πως θα μιλήσουν για τις πλατφόρμες και τα ψηφιακά καταστήματα διανομής στο μέλλον.