“Εξαφανίστηκαν” οι παίκτες του Destiny 2 από το Google Stadia

Περισσότεροι από τους μισούς σταμάτησαν να ασχολούνται
05 Ιανουαρίου 2020 16:45
“Εξαφανίστηκαν” οι παίκτες του Destiny 2 από το Google Stadia

Το Google Stadia έκανε το ντεμπούτο του στα τέλη του 2019 και υπόσχεται να προσφέρει μια gaming εμπειρία χωρίς downloads, updates και περιορισμούς. Για την ώρα όμως δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσους παίκτες έχει προσελκύσει η πλατφόρμα, αφού η Google δεν έχει δημοσιεύσει στατιστικά πωλήσεων.

Ωστόσο, μια ένδειξη ίσως αποτελεί το Destiny 2, όπως επισημαίνει και το Forbes. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι ήταν δωρεάν για όλους όσους αγόρασαν το Stadia Pro -τη μόνη δηλαδή διαθέσιμη έκδοση αρχικά- και έτσι ο αριθμός των παικτών του αποτελεί έστω μια ένδειξη για την πορεία της πλατφόρμας. Το μήνα της κυκλοφορίας του, το Destiny 2 είχε περίπου 20 χιλιάδες παίκτες στο Stadia.

Σε σχέση με τις άλλες πλατφόρμες, τα αρχικά στατιστικά διαμορφώθηκαν ως εξής:

PC: 494,000 παίκτες

PlayStation 4: 454,000 παίκτες

Xbox One: 331,000 παίκτες

Google Stadia: 19,400 παίκτες

Ένα μήνα μετά το ντεμπούτο της πλατφόρμας και οι βάσεις παικτών παρέμειναν πάνω κάτω σταθερές στις υπόλοιπες πλατφόρμες. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί βέβαια και για το Stadia, όπου δεν έμεινε ούτε η μισή κοινότητα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του Charlemagne.io, η κατάσταση ένα μήνα μετά έχει ως εξής:

PC: 437,000 παίκτες

PlayStation 4: 435,000 παίκτες

Xbox One: 313,000 παίκτες

Google Stadia: 8,020 παίκτες

Σίγουρα είναι πιθανό πως πολλοί δοκίμασαν το Destiny 2 όταν πρωτοκυκλοφόρησε το Stadia και δεν είχαν πρόθεση να παραμείνουν ως ενεργοί παίκτες. Το σημάδι πάντως δεν είναι αισιόδοξο, σε συνδυασμό με την απότομη ησυχία από την πλευρά της Google.

Εκτός και αν η εταιρία προβεί σε κάποια άμεση και δραστική αλλαγή, το μέλλον δεν μοιάζει ιδιαίτερα αισιόδοξο για το Stadia, αφού και ο ανταγωνισμός θα είναι ιδιαίτερα σκληρός το 2020. Τα PlayStation 5 και Xbox Series X έχουν ήδη τραβήξει τα βλέμματα των gamers πάνω τους και το Nintendo Switch συνεχίζει να απολαμβάνει μια σαρωτική πορεία.