Η επόμενης γενιάς κονσόλα της Microsoft θα λέγεται απλά «Xbox»

Εκπρόσωπος της εταιρίας διευκρινίζει
17 Δεκεμβρίου 2019 15:35
Η επόμενης γενιάς κονσόλα της Microsoft θα λέγεται απλά «Xbox»

Εκτός από το σχήμα της νέας κονσόλας της Microsoft που δίχασε τους gamers, με άλλους να λατρεύουν τη μινιμαλιστική εμφάνισή του και άλλους να το παρομοιάζουν με mini-tower υπολογιστή, μέχρι και ...αφυγραντήρα, το όνομα Xbox Series X που επέλεξε η εταιρία μάλλον δίχασε επίσης αρκετούς. Αρκετοί υποστηρίζουν ότι το όνομα Series X θα μπερδέψει τους υποψήφιους αγοραστές και πιο πολύ εκείνους που δεν παρακολουθούν τόσο στενά τις εξελίξεις.

Τα πράγματα ωστόσο έρχεται μέσω του Business Insider να ξεκαθαρίσει εκπρόσωπος της Microsoft, λέγοντας ουσιαστικά ότι το «Series X» αναφέρεται στο μοντέλο της συσκευής. Συνεπώς εξηγεί, η επόμενης γενιάς κονσόλα θα λέγεται απλά «Xbox».

Το όνομα που θα μας οδηγήσει στην επόμενη γενιά είναι απλά «Xbox». Στα The Game Awards αυτό που ουσιαστικά είδατε, είναι το όνομα Xbox να παίρνει ζωή μέσω του Xbox Series X. Το «Series X» μας αφήνει περιθώριο για επιπλέον μοντέλα κονσόλων στο μέλλον.

Προφανώς κανένας δεν πέφτει από τα σύννεφα με τη συγκεκριμένη δήλωση, αφού όλοι λίγο πολύ έχουν καταλάβει το gaming επιχειρηματικό μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει η Microsoft. Η εταιρία όπως μαρτυρούν οι κινήσεις της, θέλει το όνομα Xbox να αποτυπωθεί στο μυαλό του καταναλωτικού κοινού ως μια ανταγωνιστική δελεαστική gaming υπηρεσία, προσφέροντας παράλληλα υψηλών προδιαγραφών ή οικονομικές επιλογές συσκευών που θα την τρέχουν.

Αρκετοί υποστηρίζουν πως το οικονομικότερο μοντέλο θα φέρει την ονομασία «Series S». Ωστόσο, είναι άγνωστο ακόμα αν η εταιρία έχει στο μέλλον πλάνα για ένα ακόμα δυνατότερο μοντέλο της σειράς X ή ένα φθηνότερο της υποτιθέμενης σειράς S. Η ιστορία έχει αποδείξει πως οι εταιρίες συνήθως μετά από κάποια χρόνια κυκλοφορούν κάποιο νέο μοντέλο. Είτε αυτό είναι μια Slim έκδοση ή όπως είδαμε για πρώτη φορά στην τρέχουσα γενιά κάποιο δυνατότερο. Όπως και να’ χει, αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα ως «γενιά», μάλλον σιγά-σιγά θα αρχίσει να γίνεται παρελθόν.

Το Xbox Series X αναμένεται να κυκλοφορήσει την εορταστική περίοδο του 2020 με τους αποκλειστικούς που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί τίτλους, Halo Infinite και Hellblade 2: Senua’s Saga.