Νέες πληροφορίες: Η Microsoft μάλλον θα έχει δύο κονσόλες επόμενης γενιάς

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku
05 Δεκεμβρίου 2019 17:55
Νέες πληροφορίες: Η Microsoft μάλλον θα έχει δύο κονσόλες επόμενης γενιάς

Είναι πολύ πιθανό πως θα έχετε ακούσει τις ονομασίες Lockhart και Anaconda. Όπως σας είχαμε ενημερώσει, πρόκειται για τις κωδικές ονομασίες των κονσολών επόμενης γενιάς που ετοιμάζει η Microsoft. Ναι, καλά διαβάσετε, η Microsoft αναπτύσσει όχι μία, αλλά δύο next-gen κονσόλες.

Μέχρι τώρα υπήρχε σύγχυση και αντικρουόμενες πληροφορίες έκαναν τον γύρο του σχετικά με τα πλανά της εταιρίας, ωστόσο ένα νέο ρεπορτάζ από το έμπιστο δημοσιογραφικό μέσο Kotaku έρχεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Συγκεκριμένα, ο Jason Schreier μεταφέρει πως το Project Scarlett τελικά θα απαρτίζεται από δύο κονσόλες.

Η πρώτη είναι το high-end Anaconda, το οποίο θα είναι πρακτικά ο διάδοχος του Xbox One X. Η άλλη κονσόλα θα είναι ο διάδοχος του Xbox One S, με λιγότερη επεξεργαστική ισχύ και χωρίς Blu-Ray drive.

Τα παιχνίδια φυσικά θα πρέπει να τις υποστηρίζουν και τις δύο, όπως ακριβώς συμβαίνει και τώρα. Ένας developer που μίλησε στο Kotaku τόνισε ότι η GPU του Lockhart είναι περίπου αντίστοιχης ισχύς με το PS4 Pro. Ωστόσο, συνολικά η κονσόλα θα είναι πιο δυνατή, χάρη στο νέο επεξεργαστή, τον SSD και άλλες προσθήκες. Το Lockhart θα στοχεύει 1440p αναλύσεις σε 60fps και το πολύ πιο ισχυρό Anaconda θα απευθύνεται στους κατόχους 4K τηλεοράσεων με στόχο επίσης τα 60fps.

Το Kotaku τονίζει επίσης ότι το Lockhart θα συνδυάζεται όσον αφορά την προώθησή του με τα xCloud και Xbox Game Pass.

Τέλος, εδώ και πολλούς μήνες, κυκλοφορούν φήμες σχετικά με τις διαφορές απόδοσης μεταξύ του Scarlett και του PlayStation 5. Μιλώντας με developers το Kotaku συμπεραίνει πως για την ώρα δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση για το ποια κονσόλα θα είναι δυνατότερη. Αυτό που προκύπτει από τους περισσότερους είναι πως τα συστήματα θα έχουν παρόμοιες προδιαγραφές και ότι οι μεγαλύτερες διαφορές μπορεί να οφείλονται σε άλλους παράγοντες, όπως τα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος ή μικρές τεχνικές υπεροχές που η Sony και η Microsoft δεν θέλουν να αποκαλύψουν ακόμα.

Το μεγάλο ερωτηματικό σε όλα αυτά είναι η τιμή. Η Microsoft φαίνεται πως θέλει να καλύψει μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, γι’ αυτό εργάζεται και σε μια φτηνότερη επιλογή.