Xbox Project Scarlett: Με μια κονσόλα θα πορευτεί τελικά η Microsoft στην επόμενη γενιά

Διαψεύδονται οι φήμες περί δύο κονσολών
22 Ιουνίου 2019 11:06
Xbox Project Scarlett: Με μια κονσόλα θα πορευτεί τελικά η Microsoft στην επόμενη γενιά

Στο πλαίσιο της E3 2019 η Microsoft αποκάλυψε τις πρώτες επίσημες πληροφορίες για το Project Scarlett, τη νέα γενιά των Xbox κονσολών.

Οι φήμες πριν την E3 2019 που σας είχαμε μεταφέρει έκαναν λόγο για δύο κονσόλες. Συγκεκριμένα, insiders της βιομηχανίας επισήμαιναν πως η Microsoft δεν θα υποδεχθεί την επόμενη γενιά με μια κονσόλα, αλλά με δύο συστήματα. Συγκεκριμένα, όπως συμβαίνει και τώρα με τα Xbox One S και Xbox One X, έτσι και στην επόμενη γενιά η εταιρία φημολογούνταν πως θα πουλούσε συγχρόνως δύο μοντέλα με διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές. Η μια κονσόλα θα στοχευε το ευρύ κοινό με πιο προσιτή τιμή και η άλλη θα είχε premium high-end τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά θα κοστίζε περισσότερο. Οι κωδικές ονομασίες των κονσολών ήταν Lockhart και Anaconda.

Τελικά φαίνεται πως το Lockhart ακυρώθηκε. Ο έμπιστος Microsoft insider, Brad Sams, μεταφέρει πως τα ανανεωμένα πλάνα της εταιρίας κάνουν λόγο αποκλειστικά και μόνο για μια κονσόλα νέας γενιάς που αναφέρεται πλέον απλά ως Scarlett. Το ίδιο φαίνεται να επισημαίνει και το Digital Foundry στο νέο του βίντεο, αλλά και το Windows Cental, ενώ το ίδιο άφησε να εννοηθεί και ο Phil Spencer σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο λόγος που η Microsoft προέβη σε αυτή την αλλαγή σχεδίων είναι το αρχικό feedback από τις ομάδες ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί έκαναν παράπονα για την στρατηγική της και πολλοί επισήμαναν πως απλά θα σχεδιάσουν τα παιχνίδια τους με βάση την πιο αδύναμη κονσόλα και θα έκαναν μικρές αναβαθμίσεις για το δυνατότερο σύστημα. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ενδεχομένως χειρότερες εκδόσεις για τα multiplatform παιχνίδια σε σύγκριση με το PlayStation 5.

Η τρέχουσα στρατηγική της Microsoft θέλει, επομένως, την εταιρία να εστιάζει σε μια μόνο δυνατή high-end κονσόλα για την επόμενη γενιά, προσφέροντας το Project xCloud ως μια οικονομική streaming λύση για όσους δεν θέλουν να δαπανήσουν πολλά χρήματα για να έχουν πρόσβαση σε next-gen παιχνίδια.