Phil Spencer: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις εξαγορές στούντιο»

Νέες δηλώσεις από το αφεντικό του Xbox
16 Νοεμβρίου 2019 19:29
Phil Spencer: «Δεν έχουμε τελειώσει με τις εξαγορές στούντιο»

Στην E3 2018 η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της Ninja Theory, της Compulsion Games, της Undead Labs και της Playground Games, ενώ ίδρυσε και την ομάδα ανάπτυξης The Initiative. Αργότερα μέσα στη χρονιά η εταιρία ανακοίνωσε και την εξαγορά της Obsidian Entertainment, καθώς και της inXile Entertainment. To 2019 στην E3 πρόσθεσε στο ρόστερ της και την Double Fine, ενώ λίγο αργότερα ίδρυσε και την World's Edge που θα επιμελείται το Age of Empires franchise.

Ωστόσο, στο πλαίσιο του Xbox X019 event δεν ανακοινώθηκε η εξαγορά κάποιου νέου στούντιο. Αντιθέτως, ο υπεύθυνος των Xbox Game Studios, Matt Booty, επισήμανε πως η Microsoft δεν εστιάζει πλέον στις εξαγορές και έχει περάσει στη φάση της “παράδοσης αποτελεσμάτων”. Οι περισσότεροι παίκτες θεώρησαν πως η εταιρία δεν πρόκειται μελλοντικά να αγοράσει κάποιο νέο στούντιο. Ωστόσο, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, ξεκαθάρισε πως η Microsoft δεν έχει τελειώσει με τις εξαγορές.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξής του στο Eurogamer.


Πλέον έχετε δεκαπέντε στούντιο, έπειτα από ένα εντυπωσιακό σερί εξαγορών. Θα σταματήσετε τώρα;

Phil Spencer: Όχι!

Νομίζω ότι μερικές φορές παθιαζόμαστε με το να βάλουμε μια σειρά από λογότυπα σε μια εικόνα που μετά θα παίξει στις ειδήσεις. Δεν είναι όμως κάρτες ανταλλαγής. Είναι στούντιο. Θέλουμε να δημιουργούν υπέροχα παιχνίδια. Λατρεύω το γεγονός πως ανακοινώσαμε τρία νέα IPs, εκ των οποίων τα δύο προέρχονται από εσωτερικά μας στούντιο. Καθώς κοιτάζω το μέλλον, δεν βλέπω κάποιο σόου που δεν θα ανακοινώνουμε νέα παιχνίδια, απλά και μόνο εξαιτίας της μεγάλης ποικιλίας ομάδων που έχουμε. Δεν είναι κάποια PR μάχη το πόσες περισσότερες εξαγορές στούντιο μπορούμε να βγάλουμε στη σκηνή. Αν τα στούντιο δεν φτιάχνουν καλά παιχνίδια, οι εξαγορές δεν έχουν σημασία.

Αλλά με ρώτησες αν έχουμε τελειώσει με τις εξαγορές. Δεν το νομίζω.

Συνεχίζετε ακόμα το κυνήγι επομένως;

Phil Spencer: Ναι. Υπάρχουν εξαιρετικοί δημιουργοί εκεί έξω. Η επιχείρησή μας συνεχίζει να μεγαλώνει. Η εταιρεία μάς υποστηρίζει με αυτό που προσπαθούμε να χτίσουμε. Η Microsoft μιλάει για τα βιντεοπαιχνίδια ως βασικό πυλώνα των ενδιαφερόντων των καταναλωτών και της στρατηγικής της. Ο Satya Nadella μας υποστηρίζει απίστευτα, η Amy Hood και το διοικητικό συμβούλιο το ίδιο. Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε καλά ως επιχείρηση, οπότε έχουμε κερδίσει το δικαίωμα να συνεχίσουμε να ψάχνουμε.

Για τι ακριβώς ψάχνετε;

Phil Spencer: Κοιτάζω τη γεωγραφική ποικιλία των στούντιό μας. Λατρεύω το γεγονός ότι τώρα έχουμε τρία στούντιο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μπορείτε να πάτε δεκαετίες πίσω και θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το ίδιο σημαντικό όσο οποιαδήποτε χώρα όσον αφορά τον αντίκτυπό του στην ιστορία των βιντεοπαιχνιδιών. Αγαπώ ότι είμαστε εδώ με τέτοια δύναμη. Τώρα έχουμε στούντιο στον Καναδά, στούντιο σε άλλα μέρη των ΗΠΑ. Νομίζω ότι έχουμε ένα κενό στην Ασία. Το έχω πει τόσο στον Matt όσο και δημοσίως. Θα ήθελα πολύ να ασκήσω μεγαλύτερη επιρροή στη first-party ομάδα μας από Ασιάτες δημιουργούς. Δεν υπάρχει τίποτα κάτι που να έχουμε ετοιμάσει για το άμεσο μέλλον, οπότε δεν πρόκειται για προετοιμασία για κάποια ανακοίνωση ή κάτι τέτοιο. Αλλά αν απλά σχεδιάσατε το που βρισκόμαστε στο χάρτη με τα first-party στούντιό μας, αυτή είναι μια πραγματική ευκαιρία για εμάς.

Λατρεύω το γεγονός ότι μπορούμε να σταθούμε στη σκηνή και να ανακοινώσουμε τα Yakuza και τα Kingdom Hearts και τα Final Fantasy. Αυτό συμβαίνει χάρη στις σχέσεις μας με τις third-party εταιρίες, οι οποίες χρειάζονται χρόνο. Και έχουμε πραγματικά επικεντρωθεί σε αυτό. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ισχυρότερη δημιουργική παρουσία εκεί. Είχαμε στο παρελθόν και νομίζω ότι πρέπει να συμβεί και πάλι.