Ubisoft: "Δεν έχουμε pay-to-win στοιχεία στα παιχνίδια μας"

Ο CEO καθησυχάζει τους επενδυτές
25 Οκτωβρίου 2019 17:23
Ubisoft: "Δεν έχουμε pay-to-win στοιχεία στα παιχνίδια μας"

Σε ένα πρόσφατο κάλεσμα των επενδυτών ο CEO της Ubisoft, Yves Guillemot, έσπευσε να τους καθησυχάσει με στόχο να συνεχίσουν τη ροή χρημάτων στην εταιρία μέχρι την προβλεπόμενη οικονομική βελτίωση για το οικονομικό έτος 2020-2021. Αφορμή φυσικά στάθηκε η ξαφνική αφαίρεση των «time-savers» στο in game shop του Ghost Recon Breakpoint, το οποίο γεγονός η Ubisoft χαρακτήρισε ως λάθος.

Ο Guillemot ερωτώμενος αν ενδεχομένως επαναστατήσουν οι gamers σε μια πιο επιθετική δημιουργία εσόδων, απάντησε πως τα κέρδη από τα έσοδα live υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια δε συνδέονται με επιθετικές αυξήσεις που έχουν να κάνουν με microtransactions. Τα βελτιωμένα έσοδα από τα υπάρχοντα παιχνίδια αποδίδονται στην αύξηση και την αφοσίωση της Ubisoft να προσφέρει συνεχόμενα updates στις live υπηρεσίες με τακτικά events.

Στην περίπτωση του Ghost Recon η φιλοσοφία μας είναι ο παίκτης να λάβει τη πλήρη εμπειρία που προσφέρει το παιχνίδι χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει extra χρήματα. Δεν έχουμε pay-to-win στοιχεία σε κανένα παιχνίδι μας. Αντιθέτως προσφέρουμε παραπάνω events και περιεχόμενο ώστε οι παίκτες μας να παίζουν περισσότερο.