Microsoft: Τέλος τα αποκλειστικά παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες

Πλέον οι ομάδες θα δημιουργούν παιχνίδια μόνο για αυτή
22 Αυγούστου 2019 18:32
Microsoft: Τέλος τα αποκλειστικά παιχνίδια σε άλλες πλατφόρμες

Η Microsoft έχει φέρει ήδη αρκετά αποκλειστικά της παιχνίδια και σε άλλες πλατφόρμες. Πρώτα το Cuphead και στην συνέχεια το Ori and the Blind Forest που θα διατεθεί και στο Nintendo Switch. Όμως, αυτό θα σταματήσει.

Τα στούντιο στη βαλίστρα της εταιρίας αυξάνονται και η ομάδα θέλει να εμπλουτίσει τα αποκλειστικά της παιχνίδια, όμως με την διαφορά πως θα μείνουν μόνο σε αυτή. Μιλώντας στο GamesIndustry είπε τα εξής:

Καθώς αυτά τα καινούρια στούντιο πραγματοποίησαν τη μετάβασή τους, γνωρίζουμε πως υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις και σε άλλες πλατφόρμες και θα τις τιμήσουμε. Ωστόσο, μελλοντικά, αυτά τα στούντιο θα εστιάσουν στο να φτιάχνουν παιχνίδια για τις δικές μας πλατφόρμες. Δεν έχουμε σχέδια να επεκτείνουμε τα αποκλειστικά first party παιχνίδια μας και σε άλλες κονσόλες.

Με βάση τα παραπάνω βλέπουμε πως η Microsoft θα επιστρέψει στο παιχνίδι των αποκλειστικών παιχνιδιών έτσι ώστε να κάνει ακόμη πιο ελκυστική και την τωρινή, αλλά και την μελλοντική της κονσόλα. Μπορεί όμως η εταιρία να προσπαθήσει να φέρει τα παιχνίδια της σε άλλες κονσόλες με άλλο τρόπο, όπως για παράδειγμα το xCloud.