Η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του 16χρονου πρωταθλητή του Fortnite εν ώρα live stream

Ευτυχώς με αίσιο τέλος
13 Αυγούστου 2019 11:48
Η Αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του 16χρονου πρωταθλητή του Fortnite εν ώρα live stream

Ο Kyle "Bugha" Giersdorf είναι ένας δεκαεξάχρονος gamer που έχει γίνει διάσημος τον τελευταίο καιρό χάρη στις ικανότητές του στο Fortnite που του χάρισαν και τη νίκη στο τεράστιο Fortnite World Cup με έπαθλο 3 εκατομμύρια δολάρια. Πριν μερικές ώρες, κατά τη διάρκεια ενός live stream του στο Twitch, ο Giersdorf έπεσε θύμα “swatting”.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη το Σαββατοκύριακο και στο live stream ο πατέρας του Giersdorf ακούγεται να μπαίνει στο δωμάτιο και να τον ενημερώνει πως υπάρχουν οπλισμένοι αστυνομικοί στην πόρτα τους. Αναμενόμενα, ο νεαρός άφησε το παιχνίδι. Τελικά, ο Giersdorf επέστρεψε στο stream του περίπου δέκα λεπτά μετά, λέγοντας ταραγμένος στους φίλους του: «Μπήκαν μέσα με όπλα. Το internet είναι απολύτως τρελό». Μπορείτε να δείτε την αντίδρασή του παρακάτω.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ένας από τους αστυνομικούς τον αναγνώρισε και έτσι το θέμα επιλύθηκε πολύ γρήγορα και χωρίς να υπάρξει κάποιο ατυχές περιστατικό.

Το φαινόμενο του ‘swatting’ έχει εξαπλωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια που το streaming απέκτησε διαστάσεις και μάλιστα υπάρχουν πολλά περιστατικά που δεν έληξαν καλά για τα θύματα, αφού στο παρελθόν υπήρχαν μέχρι και ανθρώπινες απώλειες. Ευτυχώς για τον Giersdorf τα πράγματα κύλισαν ομαλά.