Ο David Cage δηλώνει αισιόδοξος για το Stadia και τις cloud gaming πλατφόρμες

«Θα αλλάξουν το πρόσωπο της βιομηχανίας»
09 Αυγούστου 2019 18:35
Ο David Cage δηλώνει αισιόδοξος για το Stadia και τις cloud gaming πλατφόρμες

Όπως όλα δείχνουν, το cloud gaming και οι streaming υπηρεσίες θα είναι ένα τεράστιο επόμενο βήμα για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Αρκετοί παίκτες και δημιουργοί έχουν ήδη σπεύσει να δηλώσουν ανοιχτά την υποστήριξη ή τον προβληματισμό τους σχετικά με το ενδεχόμενο του input lag.

O David Gage μιλώντας πρόσφατα σε μια συνέντευξη που έδωσε στο DualShockers ναι μεν δήλωσε προβληματισμένος σχετικά με τις υποσχόμενες δυνατότητες των next-gen κονσόλων, όμως φάνηκε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος και αισιόδοξος για τις δυνατότητες του cloud gaming, δηλώνοντας ότι θα αλλάξουν σίγουρα το πρόσωπο της βιομηχανίας και η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τόσο τους gamers όσο και τους developers. Είναι μάλιστα τόσο πεπεισμένος που ελπίζει η Epic Games να κάνει κάτι ανάλογο, ώστε τα παιχνίδια της Quantic Dream (Heavy Rain, Beyond: Two Souls και Detroit: Become Human ) που θα κυκλοφορήσουν στο Epic Games Store μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τη δυνατότητα να παιχτούν μέσω cloud.

Συγκεκριμένα είπε:

Εύχομαι η Epic Games να το σκεφτεί σοβαρά και να επενδύσει ώστε να γίνει μια cloud πλατφόρμα. Το cloud play είναι το επόμενο μεγάλο βήμα που θα φέρει την επανάσταση. Ελπίζω πως θα είναι ένα ανταγωνιστικό τοπίο. Τα παιχνίδια θα δείχνουν εκπληκτικά ανεξάρτητα της οθόνης που παίζει κάποιος και οι developers θα έχουν να επικεντρωθούν μόνο σε μια πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα της παραγωγής θα επενδυθούν στην ποιότητα αντί στην συμβατότητα.

Συνεχίζοντας είπε για τους developers:

Οι developers έτσι δε θα χρειάζεται να δημιουργούν τρεις και τέσσερις εκδόσεις πάνω στη μηχανή του παιχνιδιού τους για να ταιριάξει στην εκάστοτε πλατφόρμα όπως γίνεται τώρα. Αντιθέτως, θα επικεντρωθούν σε μια cloud play engine, η οποία θα κάνει streaming σε όλες. Με αυτόν τον τρόπο developers χωρίς απεριόριστο budged όπως η Quantic Dream, θα έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν το χρόνο τους, την ενέργεια και τους πόρους τους ώστε να κάνουν το παιχνίδι ακόμα καλύτερο. Το Cloud play θα είναι επίσης ένας τρόπος για high-end video games που θα απευθύνονται σε ευρύτερο κοινό.

Επιπλέον, φάνηκε αρκετά θετικός και όσον αφορά το συνδρομητικό μοντέλο.

Οι παίκτες δε θα χρειαστεί να επενδύσουν σε ένα gaming σύστημα των €400. Με λίγα χρήματα μηνιαίως σε μια συνδρομητική υπηρεσία θα παίζουν όλα τα αγαπημένα τους παιχνίδια αρκετά πιο οικονομικά.

Μιλώντας για τo Google Stadia είπε:

Το Google Stadia είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα νέα πλατφόρμα που σίγουρα ήρθε να ταρακουνήσει τον χώρο των video games. Αναμφίβολα έχουν του πόρους και την τεχνολογία να το κάνουν. Αν θέλουν ωστόσο να πείσουν developers και publishers, όπως άλλωστε και οι ανταγωνιστές της, πρέπει να κάνουν την πλατφόρμα μοναδική.