Νέα σφοδρή επίθεση Trump κατά των βιντεοπαιχνιδιών – “Πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα”

Στον απόηχο της διπλής "σφαγής" στις ΗΠΑ
05 Αυγούστου 2019 21:04
Νέα σφοδρή επίθεση Trump κατά των βιντεοπαιχνιδιών – “Πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα”

Πριν μερικές ημέρες και μέσα σε διάστημα λιγότερο των εικοσιτεσσάρων ωρών, η αμερικανική κοινωνία κλονίστηκε από δύο πολύνεκρες ένοπλες επιθέσεις. Συγκεκριμένα, τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους και 52 τραυματίστηκαν στο Τέξας και το Οχάιο.

Αναμενόμενα, το θέμα της οπλοκατοχής και της βίας ήρθε για άλλη μια φορά στο προσκήνιο και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, αναφέρθηκε στο ζήτημα επιρρίπτοντας ευθύνες στα βίαια βιντεοπαιχνίδια και καλώντας για άμεση λήψη μέτρων.

Συγκεκριμένα, ο Trump δήλωσε:

Πρέπει να σταματήσουμε τον εκθειασμό της βίας στην κοινωνία μας. Αυτό περιλαμβάνει τα τρομακτικά και σκοτεινά βιντεοπαιχνίδια που πλέον έχουν καθιερωθεί. Είναι πολύ εύκολο σήμερα νέοι με προβλήματα να περικυκλωθούν από αυτή την κουλτούρα που τιμά την βία. Πρέπει να σταματήσουμε ή να λάβουμε δραστικά μέτρα για αυτό και πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα.

Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του μέσα από το βίντεο που περιλαμβάνει το ακόλουθο tweet.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Donald Trump έχει βάλει στο στόχαστρό του τα βιντεοπαιχνίδια, αφού στο παρελθόν είχε προτείνει απαγόρευση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών και ταινιών.