Πόσα χρήματα πήρε ο Ninja για να εγκαταλείψει το Twitch;

Νέα στοιχεία για τη συμφωνία-μαμούθ με την Microsoft
03 Αυγούστου 2019 17:15
Πόσα χρήματα πήρε ο Ninja για να εγκαταλείψει το Twitch;

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε για την αποκλειστική συμφωνία του Tyler “Ninja” Blevins να κάνει πλέον stream μόνο στο Mixer, αφήνοντας πίσω του το τρομερά επιτυχημένο κανάλι που διατηρούσε στο Twitch. Η κίνηση αυτή του πασίγνωστου streamer άφησε πολλούς να απορούν πόσα χρήματα πήρε από την Microsoft για να κάνει τη μετάβαση στην πλατφόρμα της, αλλά και τον λόγο που η αμερικανική εταιρία πήρε αυτή την απόφαση.

Τώρα, ο έμπιστος δημοσιογράφος του Verge, Tom Warren, ο οποίος έχει αποκαλύψει πολλές φορές στο παρελθόν στοιχεία σχετικά με το Xbox και την Microsoft, φέρνει στα φώτα της δημοσιότητας νέες παρασκηνιακές λεπτομέρειες για τη συμφωνία-μαμούθ.

Αναλυτικότερα, ο Warren επισημαίνει πως η Microsoft έδωσε από τα ταμεία της περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια για να φέρει τον Ninja στο Mixer. Ο λόγος είναι η game streaming υπηρεσία που ετοιμάζει, η οποία για την ώρα είναι γνωστό με την κωδική ονομασία Project xCloud. Μελλοντικά οι χρήστες του Mixer  θα μπορούν να παίζουν κατευθείαν τα παιχνίδια που βλέπουν μέσα από το xCloud. Η Google θα προσφέρει το χαρακτηριστικό αυτό μέσα από το YouTube και η Amazon μέσα από το Twitch, οπότε η Microsoft χρειαζόταν η streaming υπηρεσία της, Mixer, να εδραιωθεί στην αγορά.

Βέβαια για την ώρα το νούμερο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί από κάποια επίσημη πηγή, οπότε λάβετε υπόψη τις παραπάνω πληροφορίες με επιφύλαξη. Το αν αυτή η κίνηση θα αποδώσει καρπούς για την Microsoft και το Mixer είναι κάτι που θα μάθουμε μόνο με την πάροδο του χρόνου.