Spencer: “Κάναμε λάθη – Το Xbox πρέπει να σημαίνει ποιοτικά παιχνίδια” [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο επικεφαλής του Xbox μιλά ανοιχτά σε νέα συνέντευξη
28 Ιουλίου 2019 13:59
Spencer: “Κάναμε λάθη – Το Xbox πρέπει να σημαίνει ποιοτικά παιχνίδια” [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Phil Spencer, υπεύθυνος για το gaming στην Microsoft, παραχώρησε μια εκτενής συνέντευξη στο περιοδικό Fortune, στην οποία μίλησε για το xCloud, τον ανταγωνισμό με τη Sony και πολλά ακόμη θέματα. Μεταξύ άλλων ο Spencer παραδέχθηκε πως τα αποκλειστικά παιχνίδια της εταιρίας τα τελευταία χρόνια δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε, τονίζοντας πως έχουν γίνει λάθη, ωστόσο διαβεβαίωσε πως ήδη έχουν γίνει πολλές κινήσεις για να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση στο μέλλον.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω.

Σκέφτομαι τη δύναμη που έχει το περιεχόμενο. Το βλέπω κάθε μέρα, παρακολουθώ τα πράγματα που φέρνουν κόσμο στο Xbox…πολλοί λίγοι είναι αυτοί που ανοίγουν το Xbox τους για να κοιτάνε το dashboard. Ο κόσμος ανοίγει τα Xbox του για να παίξει παιχνίδια. Πιστεύω πως το να έχουμε ισχυρό first party σημαίνει πως όταν κάποιος σκέφτεται το Xbox, θα σκέφτεται ποιοτικά παιχνίδια. Έχουμε αρκετή δουλειά για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Έχουμε κάνει λάθη τα τελευταία χρόνια με τα first party παιχνίδια μας.

Κάνουμε μια συνειδητή προσπάθεια επένδυσης στα first party στούντιό μας. Νομίζω πως αυτό συμπεριλαμβάνει το γεγονός πως βγήκαμε στη σκηνή και ανακοινώσαμε τις εξαγορές νέων στούντιο, αλλά επεκτείνεται και στις νέες προσλήψεις που κάνουμε σε στούντιο που έχουμε ήδη. Έχει να κάνει με το γεγονός πως μπορούμε πλέον να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο χρόνο ανάπτυξης και μπορούμε να εστιάσουμε. Εν μέρει έχει να κάνει και με την αυτονομία που έχω πλέον ως προς την διαχείριση του Xbox με την βοήθεια του Satya. Αυτό μας επιτρέπει να δούμε το game development ως αυτό που πραγματικά είναι. Είναι μια περίεργη μίξη τεχνολογίας και τέχνης. Δεν είναι πάντα εύκολο να τα προγραμματίσεις αυτά τα πράγματα και να βεβαιωθείς πως υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για να γίνουν όλα σωστά. Αυτό δεν ίσχυε πάντα στην εταιρία μας, αλλά πλέον αισθάνομαι καλά για αυτό. Γνωρίζω πως οι οπαδοί μας θέλουν να δουν καλύτερα πράγματα από εμάς και οι ομάδες μας έχουν ταυτιστεί με αυτό το στόχο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη μέσα από τον player που ακολουθεί.