Alan Wake: Η Remedy πήρε πίσω τα εκδοτικά δικαιώματα από την Microsoft

Φως στο τούνελ για το Alan Wake 2;
01 Ιουλίου 2019 13:13
Alan Wake: Η Remedy πήρε πίσω τα εκδοτικά δικαιώματα από την Microsoft

Σε μια ξαφνική και ευχάριστη είδηση για το μέλλον του franchise, η Remedy Entertainment ανακοίνωσε πως πήρε πίσω τα εκδοτικά δικαιώματα του Alan Wake από τη Microsoft. Πλέον, το cult ψυχολογικό θρίλερ πόνημα των Φινλανδών επιστρέφει στο...σπίτι του, με την Remedy να έχει τον απόλυτο έλεγχο του IP και των publishing δικαιωμάτων του. 

Ο δημιουργός και creative director του Alan Wake, Sam Lake, περιχαρής έκανε το σχετικό tweet από τον προσωπικό λογαριασμό του:

Μετά από αυτή την κίνηση η Remedy γνωστοποίησε ότι για φέτος θα βγάλει επιπλέον €2.5 εκατομμύρια από royalties παλαιότερων παιχνιδιών της. Δεν είναι μυστικό ότι οι σχέσεις της Remedy με την Microsoft δεν ήταν και οι καλύτερες μετά το υβρίδιο παιχνιδιού-τηλεοπτικής σειράς, το Quantum Break, που δεν ήταν η τεράστια επιτυχία που περίμεναν. Η Φινλανδική εταιρία έχει δηλώσει άλλωστε ότι το μέλλον της βρίσκεται στα multiplatform παιχνίδια. 

Επομένως, η επιστροφή του Alan Wake στο σπίτι του, ίσως να αποτελεί την αφετηρία να βγει από το βούρκο και να δούμε το πολυπόθητο sequel. Το μόνο σίγουρο είναι πλέον πως από εδώ και πέρα υπάρχει ένα φως στο τούνελ για το ταλαιπωρημένο Alan Wake 2.

Το CONTROL, είναι το επόμενο της project και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου για τα PS4, Xbox One και PC.