PUBG: Συνεχίζει ακάθεκτο με 4.7 εκατομμύρια πωλήσεις το 2019

Μειωμένα τα έσοδα του Fortnite
24 Ιουνίου 2019 20:18
PUBG: Συνεχίζει ακάθεκτο με 4.7 εκατομμύρια πωλήσεις το 2019

Η εταιρία στατιστικών SuperData δημοσίευσε τα νέα της δεδομένα για τον Μάιο, αποκαλύπτοντας μερικά πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά. Συγκεκριμένα, οι καταναλωτές σε υπολογιστές, κονσόλες και mobile πλατφόρμες ξόδεψαν 8.7 εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακές αγορές βιντεοπαιχνιδιών.

Ένα σεβαστό ποσοστό των εσόδων προέρχεται από το παιχνίδι φαινόμενο Fortnite. Ο τίτλος της Epic Games είδε έσοδα μειωμένα κατά 38% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, αλλά παρ’ όλ’ αυτά γέμισε τα ταμεία με 203 εκατομμύρια δολάρια.

Ο άμεσος ανταγωνιστής του, το PUBG, δεν κατάφερε να μπει στη λίστα των πιο κερδοφόρων παιχνιδιών της βιομηχανίας για το Μάιο στις λίστες για PC και κονσόλες, αλλά εξακολουθεί να διαγράφει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εμπορική πορεία. Συγκεκριμένα, μέσα στο 2019 και μέχρι και τον Μάιο, ο τίτλος έχει πουλήσει 4.7 εκατομμύρια αντίτυπα.

Σε αντίθεση με το Apex Legends και το Fortnite, το PUBG πωλείται στην τιμή των $30, οπότε ο αριθμός των πωλήσεών του είναι ένα εύκολα μετρήσιμο και κατανοητό στατιστικό που είναι ενδεικτικό και του ενδιαφέροντος της κοινότητας. Σίγουρα οι σχεδόν 5 εκατομμύρια πωλήσεις του μέσα στους τελευταίους πέντε μήνες δείχνει πως το παιχνίδι ακόμα προσελκύει πολλούς νέους παίκτες.