Η Microsoft θέλει να κυκλοφορεί ένα first-party παιχνίδι κάθε τρεις μήνες για το Xbox

Δια στόματος του επικεφαλής των Xbox Game Studios
11 Ιουνίου 2019 14:22
Η Microsoft θέλει να κυκλοφορεί ένα first-party παιχνίδι κάθε τρεις μήνες για το Xbox

Με την E3 2019 να φτάνει αισίως στο τέλος της, πολλές εταιρίες κάνουν διάφορες δηλώσεις για τα επόμενα σχέδιά τους. Τώρα λοιπόν, ο Matt Booty, το αφεντικό του Xbox Game Studios προέβη σε μια δήλωση στο IGN, που θα σχολιαστεί.

Στόχος της εταιρίας -όπως μεταφέρει- είναι να προσφέρει ένα hot, καινούργιο παιχνίδι κάθε τρεις μήνες. Συγκεκριμένα, η Microsoft, θέλει να κυκλοφορεί έναν τίτλο υψηλής ποιότητας περίπου τέσσερις φορές τον χρόνο. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο απώτερος σκοπός είναι να διαβεβαιώσει η Microsoft ότι πάντα θα υπάρχει κάτι για να παίξετε μόλις τελειώσετε με ένα παιχνίδι.

Συνέχισε τις δηλώσεις του και αναφέρθηκε στο πως πρέπει η εταιρία να βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ των blockbuster και των μικρότερης κλίμακας τίτλων της, όσον αφορά τον ρυθμό που θα κυκλοφορούν. Αυτά δηλαδή που χρειάζονται πέντε με έξι χρόνια για να αναπτυχθούν σε σχέση με μικρότερες παραγωγές όπως τα Psychonauts 2 και Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Τέλος, όπως λέει χαρακτηριστικά, η επίτευξη αυτής της ισορροπίας είναι πολύ δύσκολη, διότι μερικά παιχνίδια μπορεί να μην είναι όπως θα ήθελαν και θα πρέπει να ρίξουν λίγη δουλειά ακόμη. Άλλες φορές πάλι ακυρώνονται, αλλά αυτός ο στόχος τριών μηνών, είναι ακριβώς αυτό, ένας στόχος.

Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη του Matt Booty μπορείτε από εδώ.