Phil Spencer: Το Project Scarlett θα έχει disc drive γιατί ακόμα θεωρείται σημαντικό

Τι είπε ο επικεφαλής του Xbox για τη νέα κονσόλα
10 Ιουνίου 2019 17:15
Phil Spencer: Το Project Scarlett θα έχει disc drive γιατί ακόμα θεωρείται σημαντικό

Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή του gaming μπορεί να γίνεται με μικρά βήματα, όμως πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να έχουν την επιλογή να μπορούν να αγοράζουν σε retail έκδοση ένα παιχνίδι και να το απολαμβάνουν τόσο στην κονσόλα τους, όσο και στα ράφια της gaming βιβλιοθήκη τους. Αυτή η μετάβαση οδηγεί σε ένα μικρό φόβο για το μέλλον του gaming όπου όλα θα γίνουν ψηφιακά, όμως, οι εταιρίες φαίνεται πως ακόμη θέλουν να προσφέρουν αυτή την επιλογή στον παίκτη. Δηλαδή, να επιλέγει ο ίδιος αν θέλει να αγοράζει ειτε ψηφιακά είτε σε δισκάκια τα παιχνίδια του. Το ίδιο ακριβώς θα φέρει και το Project Scarlett, η επόμενη κονσόλα της Microsoft.

Ο επικεφαλής του Xbox τμήματος, Phil Spencer, μίλησε στο Gamesindustry.biz και ανέλυσε πόσο σημαντικό είναι ο καταναλωτής να έχει επιλογές στο πως θα αγοράσει το παιχνίδι του. Με βάση αυτό η επόμενη Xbox κονσόλα θα έχει κανονικά disc drive γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, θεωρείται ακόμη σημαντικό μιας και υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που αγαπούν τα physical αντίτυπα.

Ναι, τα physical disks είναι κόμματι από το μέλλον μας. Ξέρουμε γιατί βλέπουμε πως όλο και περισσότεροι παίκτες αγοράζουν ψηφιακά παιχνίδια. Αλλά γνωρίζουμε πως οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν δισκάκια. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος και δεν θέλω να μπερδέψω κανέναν. Θέλω να δώσω στους παίκτες την επιλογή και τώρα, το retail είναι μία επιλογή που εκατομμύρια άνθρωποι αγαπούν.

Έτσι, με βάση τα παραπάνω βλέπουμε πως η Microsoft είναι υπέρ της επιλογής να αγοράσεις το παιχνίδι σου όπως εσύ επιθυμείς. Είτε ψηφιακά είτε retail. Την πλήρη συνέντευξη του Spencer θα την βρείτε κάνοντας κλικ εδώ.