Hideo Kojima: “Το Death Stranding θα φέρει κάτι νέο στα open world παιχνίδια”

Νέες πληροφορίες για τον απίστευτα αναμενόμενο τίτλο
26 Απριλίου 2019 14:42
Hideo Kojima: “Το Death Stranding θα φέρει κάτι νέο στα open world παιχνίδια”

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Hideo Kojima και ο Norman Reedus παρευρέθηκαν στο Tribeca Film Festival 2019, όπου μίλησαν για το απίστευτα αναμενόμενο Death Stranding σε ένα ειδικό πάνελ με τον Geoff Keighley. Στο πλαίσιο αυτό ο Kojima αποκάλυψε διάφορες ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τίτλο, τονίζοντας ξανά πως είναι open-world action παιχνίδι, αλλά το οποίο θα φέρει κάτι εντελώς νέο για το είδος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον χρήστη του ResetEra Cerium, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να παρευρεθεί στο event, μάθαμε τις εξής πληροφορίες:

  • Ο Kojima επανέλαβε ότι το Death Stranding είναι ένα open-world action παιχνίδι, υπογραμμίζοντας ότι θα φέρει κάτι καινούργιο στο είδος.
  • Ο Kojima χρησιμοποίησε το διαδίκτυο ως μεταφορά για να τονίσει ότι η σύνδεση θα είναι ένα μεγάλο θέμα στο Death Stranding. Ο παίκτης θα είναι μόνος – θα υπάρχει το αίσθημα της μοναξιάς - αλλά θα προσπαθεί να συνδεθεί
  • Τόσο στο gameplay όσο και στην ιστορία, η "σύνδεση" θα είναι καθοριστική. Όλοι θα συνδεθούν. Ο Kojima ήταν ενθουσιασμένος γι 'αυτό.
  • Ο Kojima δεν μπορούσε να πει πολλά περισσότερα για να μην έρθει σε σύγκρουση με την εκδότρια Sony Interactive Entertainment και είπε χαριτολογώντας: "Δεν θέλω να αποσυνδεθώ από τη Sony".
  • Ο Kojima πρόσθεσε ότι “το να συνδεθείτε είναι το ίδιο με την αποσύνδεση κατά κάποιον τρόπο. Είναι σωστό το να συνδεθείς; Είναι καλύτερο να αποσυνδεθείς;" Θέλει τους παίκτες να σκεφτούν αυτό το θέμα στη ζωή τους και στον κόσμο γενικότερα (ανέφερε το φλερτάρισμα και την ευρωπαϊκή πολιτική ως παραδείγματα).
  • Ο Kojima δήλωσε ότι είναι δύσκολο να πεις μια ιστορία σε ένα παιχνίδι ανοιχτού κόσμου επειδή πρέπει να εξισορροπήσεις την ελευθερία του παίκτη -την ελευθερία της κίνησης- με την πλοκή. Πρέπει να πάτε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση για να μάθετε περισσότερα για την ιστορία, αλλά η Kojima θέλει επίσης τους παίκτες να αισθάνονται σαν έχουν την επιλογή να το κάνουν.
  • Ο Kojima μίλησε για τη συνεργασία με τους ηθοποιούς του Hollywood. Ενώ μπορεί να δημιουργήσει το 100% αυτού που θέλει με απλό CG, αυτό τον περιορίζει σε αυτό που οραματίζεται. Οι πραγματικοί ηθοποιοί, από την άλλη πλευρά, μπορούν να τον εκπλήξουν με περισσότερο βάθος στις ερμηνείες τους. Είπε ότι δεν μπορεί να επιστρέψει πλέον στις ημέρες που δεν υπήρχε το motion capture.
  • Ο Norman Reedus, ο οποίος παίζει τον πρωταγωνιστή Sam, δήλωσε ότι οι παίκτες θα κλάψουν όταν παίξουν το παιχνίδι. Θα δεθείτε συναισθηματικά.
  • Ο Kojima δήλωσε ότι θέλει να δημιουργήσει παιχνίδια μέχρι να πεθάνει.
  • Τέλος, ο Kojima είπε ότι ενδέχεται να δούμε περισσότερα από Death Stranding σε ένα μήνα περίπου. Τίποτα δεν είναι σίγουρο ωστόσο.

Το Death Stranding βρίσκεται υπό ανάπτυξη αποκλειστικά για το PlayStation 4 και το αναβαθμισμένο PlayStation 4 Pro. Παρακάτω θα βρείτε μερικά ακόμη αποσπάσματα της ομιλίας του Kojima που μοιράστηκε ο επίσημος λογαριασμός του φεστιβάλ στο Twitter.