Η Κίνα λέει αντίο στα παιχνίδια με αίμα και τζόγο

Τέρμα η βία, το αίμα και ο ψηφιακός τζόγος
24 Απριλίου 2019 17:45
Η Κίνα λέει αντίο στα παιχνίδια με αίμα και τζόγο

Αρκετά σοβαρά φαίνεται να έχει πάρει η Κίνα την βία στα βιντεοπαιχνίδια, αφού η χώρα ετοιμάζεται να γίνει πιο αυστηρή από ποτέ όσον αφορά το θέμα της βίας και του τζόγου. Σύμφωνα με το Gizmodo, από εδώ και πέρα τα παιχνίδια με πτώματα και πολύ αίμα θα απαγορευτούν. Αυτό σημαίνει πως οι developers δεν θα μπορούν να αλλάζουν το χρώμα του αίματος για να γλιτώσουν αυτό τον κανονισμό, αλλά θα πρέπει να αφαιρούν εντελώς την βία από τα δημιουργήματά τους, αν θέλουν να τα διανέμουν και στην αγορά της Κίνας. Αύτή η απόφαση δίνει "σφαλιάρες" ακόμα και σε παιχνίδια που μεταφέρουν την αρχαία ιστορία της Κίνας που είναι γεμάτη πόλεμο και βία.

Συνεχίζοντας, η χώρα θα γίνει πιο αυστηρή και στο θέμα τζόγου. Πλέον δεν θα επιτρέπονται ψηφιακά παιχνίδια τζόγου, όπως το Poker ή το Mahjong, ενώ η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει και σε καμία περίπτωση την διαφήμιση αυτών. Με αυτό τον τρόπο η χώρα προσπαθεί να μειώσει σημαντικά την επιρροή που έχουν τα τυχερά παιχνίδια στους κατοίκους της.

Συνολικά, σκληρή στάση φαίνεται πως θα πάρει από εδώ και πέρα η Κίνα στα βίαια παιχνίδια και στον τζόγο. Οι αποφάσεις αυτές στοχεύουν "στην προστασία των κατοίκων και φυσικά των παιδιών". Τώρα, αν με αυτές τις κινήσεις η Κίνα καταφέρει να προστατεύσει τους κατοίκους της ή να δημιουργήσει εντελώς διαφορετικές αντιδράσεις, αυτό είναι κάτι που θα δούμε στο μέλλον.