Phil Spencer για Google Stadia: “Το Xbox θα έχει μεγάλη E3 φέτος”

Βαρύγδουπες δηλώσεις από το υψηλόβαθμο στέλεχος
20 Μαρτίου 2019 15:15
Phil Spencer για Google Stadia: “Το Xbox θα έχει μεγάλη E3 φέτος”

Πριν μερικές ώρες η Google παρουσίασε το Stadia, τη δική της gaming πλατφόρμα, πραγματοποιώντας ένα μεγάλο βήμα για όλη τη gaming βιομηχανία. Η κίνηση αυτή φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητη. Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του gaming στην Microsoft έπέστειλε ένα e-mail σε όλους τους υπαλλήλους της εταιρία που εργάζονται για το Xbox. Το μήνυμα αυτό διέρρευσε από τον έμπιστο leaker, Brad Sams. Σε αυτό ο Phil Spencer τονίζει πως το Xbox ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο για τη φετινή E3.

Ακολουθεί το μήνυμα του Spencer προς την ομάδα του Xbox:

Μόλις παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση του Stadia από την Google με την ομάδα εδώ στην GDC. Η ανακοίνωσή τους ήταν μια επιβεβαίωση για το μονοπάτι στο οποίο ξεκινήσαμε να βαδίζουμε δύο χρόνια πριν.

Σήμερα είδαμε έναν μεγάλο τεχνολογικό ανταγωνιστή να εισέρχεται στην gaming αγορά και να πλαισιώνει τα βασικά συστατικά της επιτυχίας ως το περιεχόμενο, την κοινότητα και το cloud. Δεν υπήρχαν μεγάλες εκπλήξεις στην ανακοίνωση, αλλά δηλώνω εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν το YouTube, το Google Assistant και από το νέο τους Wi-Fi χειριστήριο.

Αλλά για να επιστρέψω σε εμάς, έχουμε κάνει πάρα πολύ δουλειά για να είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε για τους 2 δισεκατομμύρια gamers σε όλον τον πλανήτη. Η Google έκανε μια μεγάλη ανακοίνωση σήμερα, αλλά σε μερικούς μήνες είναι η Ε3 και εκεί θα κάνουμε και εμείς κάτι πολύ μεγάλο.

Πρέπει να παραμείνουμε ευέλικτοι και να συνεχίσουμε να χτίζουμε με τον καταναλωτή στο επίκεντρο. Έχουμε περιεχόμενο, έχουμε την κοινότητα, έχουμε την cloud ομάδα και έχουμε στρατηγική, όπως λέω εδώ και καιρό, πλέον μένει μόνο η εκτέλεση. Αυτό ισχύει περισσότερο από ποτέ σήμερα.

Να σημειωθεί πως όπως και η Google, έτσι και η Microsoft ετοιμάζει τη δική της game streaming πλατφόρμα, γνωστή για την ώρα ως Project xCloud. Πρόσφατα είδαμε το πρώτο ζωντανό demo και στην Ε3 2019 αναμένεται να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες.