Βετεράνοι της Telltale δημιουργούν το AdHoc Studio

Μια ομάδα αφιερωμένη στα narrative adventure games
11 Φεβρουαρίου 2019 19:12
Βετεράνοι της Telltale δημιουργούν το AdHoc Studio

Μια τετράδα βετεράνων πρώην developers της Telltale Games ανακοίνωσαν την σύσταση μιας νέα ομάδας ανάπτυξης βιντεοπαιχδιών. Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για το AdHoc Studio που θα εστιάζει σε narrative adventure games, όπως αυτά που μας είχε συνηθίσει δηλαδή η Telltale πριν το κλείσιμό της.

Συγκεκριμένα, η ομάδα ιδρύθηκε από τα εξής τέσσερα πρώην μέλη της Telltale, τα οποία ακολουθούν μαζί με τους αντίστοιχους ρόλους τους: CEO Michael Choung, COO Nick Herman, CTO Dennis Lenart και CCO Pierre Shorette. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για δημιουργούς που είχαν υψηλόβαθμες θέσεις στην Telltale.

Η ομάδα επισήμανε πως δεν θέλει να μείνει προσκλυμένη στο στυλ της Telltale και εξετάζει επίσης παραδείγματα όπως το επεισόδιο "Bandersnatch" του Black Mirror, όσον αφορά τις δυνατότητες της διαδραστικής αφήγησης.

Μιλώντας στο Variety, ο Shorette δήλωσε:

Αισθάνομαι πως βρισκόμαστε ακριβώς πριν μια μεγάλη αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουμε μέσα ψυχαγωγίας, όπου οι γραμμές μεταξύ ταινιών, τηλεόρασης και παιχνιδιών αρχίζουν να θολώνουν. Με τις streaming πλατφόρμες στα σπίτια μας και τα κινητά τηλέφωνα στις τσέπες μας είμαστε σε αυτή τη μοναδική στιγμή που έχει δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο για την την πρόσβαση σε διαδραστικό περιεχόμενο. Έτσι, ως μια ομάδα ανθρώπων των οποίων η εμπειρία προέρχεται από τη δημιουργία διαδραστικής αφήγησης που τοποθετείται στον χώρο μεταξύ αυτού του διαστήματος, αισθανόμαστε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δημιουργήσουμε ένα στούντιο που εστιάζει στη δημιουργία περιεχομένου για αυτό το νέο χώρο.

Η ομάδα ήδη έχει ξεκινήσει να εργάζεται σε ένα project που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη.