Η Microsoft φέρνει το Xbox Live στο Nintendo Switch και τις mobile συσκευές

Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν στην GDC 2019
04 Φεβρουαρίου 2019 19:28
Η Microsoft φέρνει το Xbox Live στο Nintendo Switch και τις mobile συσκευές

Η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο βαθύτερο επίπεδο υποστήριξης του Xbox Live για τα Nintendo Switch, iOS και Android. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Xbox θα παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους developers να ενσωματώσουν στοιχεία του Xbox Live, όπως τα achievements, οι friend lists και το matchmaking απευθείας στα παιχνίδια τους.

Συγκεκριμένα, η εταιρία έχει προγραμματίσει μια συνέδρια για την GDC 2019, στην οποία θα μιλήσει σε διάφορους developers για το νέο Xbox Development Kit και τις δυνατότητες που προσφέρει για την ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών του Xbox Live σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αν τρέχει σε Xbox κονσόλα ή όχι. Η περιγραφή της παρουσιάσης αναφέρει:

Το Xbox Live πρόκειται να γίνει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο. Το Xbox Live θα επεκταθεί από 400 εκατομμύρια συσκευές παιχνιδιών και ένα εύρος περισσότερων από 68 εκατομμυρίων ενεργών παικτών σε περισσότερες από 2 δισεκατομμύρια συσκευές, με την κυκλοφορία του νέου μας cross-platform XDK.

Πάρτε μια πρώτη ματιά από το SDK που θα επιτρέψει στους προγραμματιστές παιχνιδιών να συνδέουν παίκτες μεταξύ iOS, Android, Switch και Xbox και οποιοδήποτε παιχνίδι του Microsoft Store σε υπολογιστές με Windows.

Αυτό συμβαίνει ήδη με παιχνίδια όπως το Minecraft, στην Nintendo Switch έκδοση του οποίου για παράδειγμα συνδέεστε με τον Xbox λογαριασμό σας. Πλέον και τρίτοι developers μπορούν να αξιοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του Xbox Live στα παιχνίδια τους. Θεωρητικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι στο Nintendo Switch σας θα κερδίζατε Xbox achievements και θα μπορούσατε να βρείτε άτομα από την friend list σας στο Xbox Live για να παίξετε.

Η GDC 2019 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες της στις 18 Μαρτίου, οπότε θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες πολύ σύντομα.