Το Xbox Live έφτασε τους 64 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

Ιδιαίτερα θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα του Xbox
04 Φεβρουαρίου 2019 12:10
Το Xbox Live έφτασε τους 64 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες

Η Microsoft αποκάλυψε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού της έτους, δηλαδή για την περίοδο που ολοκληρώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018. Συνολικά, η εταιρεία γέμισε τα ταμεία της με έσοδα ύψους 32,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το gaming τμήμα της ήταν ιδιαιτέρα ισχυρό την συγκεκριμένη περίοδο, καθώς τα έσοδα του αυξήθηκαν κατά 8% στα 4,23 δισεκατομμύρια δολάρια. To software και οι υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 31% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως χάρη στην εξαιρετική απόδοση των third party τίτλων. Από την άλλη τα έσοδα από το hardware μειώθηκαν κατά 19%, καθώς την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι είχε κυκλοφορήσει το Xbox One X, ανεβάζοντας σημαντικά τα έσοδα από το hardware. Συνολικά τα ετήσια έσοδα για το gaming τμήμα της Microsoft ανέρχονται σε 11.5 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2018, δηλαδή είναι αυξημένα κατά 23% σε σχέση με πέρυσι.

Συνεχίζοντας, μαθαίνουμε πως το Xbox Live συνέχισε να μεγαλώνει, φτάνοντας τους 64 εκατομμύρια ενεργούς παίκτες το τελευταίο τρίμηνο. Πρόκειται για τον αριθμό των ενεργών χρηστών που χρησιμοποιούν το Xbox One, το Xbox 360 ή την Xbox πλατφόρμα μέσα από τα Windows 10.