Demon’s Souls: Ο Miyazaki δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για ένα remaster

Όμως δεν έχει κανένα πρόβλημα να το αναλάβει κάποιο άλλο στούντιο
23 Ιανουαρίου 2019 10:01
Demon’s Souls: Ο Miyazaki δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για ένα remaster

Το Demon’s Souls αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της Souls σειράς μιας και χάρις αυτό ξεκίνησε το διάσημο Dark Souls franchise, ενώ ήταν το πρώτο παιχνίδι που μας δίδαξε την Souls συνταγή. Από την στιγμή που οι servers του παιχνιδιού σταμάτησαν, η souls κοινότητα δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να προσεύχεται για ένα remake, ή έστω ένα remaster του παιχνιδιού. Στις 5 Φεβρουαρίου 2019, ο τίτλος κλείνει δέκα χρόνια στην αγορά και πολλοί θεωρούν ιδανική την στιγμή για μία ανακοίνωση-έκπληξη από την FromSoftware.

Τις σκέψεις του πάνω στο θέμα μοιράστηκε ο ίδιος ο Hidetaka Miyazaki, ο δημιουργός του παιχνιδιού, της Dark Souls σειράς και του Bloodborne. Μιλώντας στο Game Informer, ο δημιουργός ξεκίνησε λέγοντας πως ένα remaster του Demon’s Souls εξαρτάται από την Sony μιας και αυτή έχει στην κατοχή της το IP. Όμως, στην συνέχεια ο δημιουργός δεν φάνηκε ενθουσιασμένος για να εργαστεί σε ένα remaster του τίτλου.

Είναι όπως, όταν είσαι μικρότερος και κοιτάς στο παρελθόν την δουλειά σου και νομίζεις ‘ω θεέ μου τι σκεφτόμουν’. Δεν είναι ότι ντρέπομαι, είναι ότι δεν μου αρέσει να κοιτάω τις προηγούμενες δουλειές μου.

Στην συνέχεια ο Miyazaki πρόσθεσε πως η ιδέα ενός remaster τον αγχώνει. Όμως, παρόλο που ο ίδιος δεν είναι τόσο θετικός για ένα remaster του παιχνιδιού, δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα να το αναλάβει κάποιο άλλο στούντιο με την προϋπόθεση πως θα βάλει όλη του την ψυχή έτσι ώστε να βγει το παιχνίδι που πρέπει. Το Demon’s Souls κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου 2009 αποκλειστικά στο PS3. Ίσως το μέλλον κρύβει ένα remaster για την αποκλειστικότητα της Sony, ή ίσως και όχι. Ο χρόνος θα δείξει.