Warren Spector: Ο δημιουργός των Deus Ex θέλει να κάνει άλλο ένα "με την πρώτη ευκαιρία"

Εκφράζει την επιθυμία του σε νέα συνέντευξη
12 Νοεμβρίου 2018 17:06
Warren Spector: Ο δημιουργός των Deus Ex θέλει να κάνει άλλο ένα

Ο ιθύνων νους πίσω από το ιδιαίτερο είδος των immersive sims, Warren Spector, εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει σε ένα από τα λατρεμένα του franchises, το Deus Ex. Μιλώντας στο VG247, ο δημιουργός του επίσης θρυλικού System Shock δήλωσε χαρακτηριστικά στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν θα γυρνούσε ποτέ για να κάνει ένα νέο Deus Ex:

Ε, θα δούμε. Θα έκανα κι άλλο ένα παιχνίδι χωρίς δισταγμό. Αγαπάω αυτόν τον κόσμο, το gameplay του, αλλά μην κρατάτε και την ανάσα σας. 

 Μάλιστα, είπε και την άποψη του για το Deus Ex: Human Revolution, που ο ίδιος δεν είχε καμία ανάμειξη και πως φέρθηκε στον τίτλο η Eidos Montreal:

Εάν ρωτήσετε  τη γυναίκα μου θα σας πει ότι φώναζα απογοητευμένος σχεδόν σε όλο το Human Revolution. Υπήρχαν τρία τέσσερα πράγματα που θα είχα κάνει διαφορετικά και εκείνα τα τρία-τέσσερα με ενοχλούν κάπως. 

"Είχαν εκείνο το μεταβαλλόμενο σύστημα κάλυψης που δεν με τρελαίνει κιόλας. Απλά θα άφηνα τον παίκτη να κρυφτεί κια κάνε την ΑΙ αρκετά έξυπνη ώστε να το αναγνωρίζει. Δεν σου έδιναν ένα όπλο χωρίς κόστος και έτσι το να κλωτσάς απλώς κάποιον κατανάλωνε ενέργεια. Η AI δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική με τους χρόνους της, που σήμαινε ότι όταν αποτύγχανες με το stealth, η υπόλοιπη αποστολή γινόταν μια shooter εμπειρία. Ω και τα boss battles! Σε εκπαιδεύει καθόλη τη διάρκεια ότι υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι να λύσεις τα προβλήματα που σου έρχονται, και σου δίνουν μια μάχη με μάχη με boss όπου πρέπει απλά να το σκοτώσεις." Πρόσθεσε ο Spector και συνέχισε με την άποψη του για το Human Revolution:

Ποιο είναι το συμπέρασμα εν κατακλείδι; Όταν έφτασα στο τέλος, ένιωσα ότι πήρα την Deus Ex εμπειρία. Η ομάδα εκεί φέρθηκε με σεβασμό σε όσα θέλαμε να κάνουμε με το αυθεντικό παιχνίδι και έκαναν μια πολύ καλή δουλειά, με την εξαίρεση μερικών πραγμάτων που με ενόχλησαν. 

Με την Square Enix να κατέχει τα δικαιώματα του IP και με την σειρά να βρίσκεται στον πάγο ύστερα από τις απογοητευτικές πωλήσεις του Deus Ex: Mankind Divided, η επιστροφή του μοιάζει προς το παρόν σαν όνειρο. Θα θέλατε όμως να δείτε τον Spector να επιστρέφει στη σειρά; Πιστεύετε ότι έχει ακόμη πράγματα να δώσει;