Στη BioWare η συγγραφέας των Deus Ex παιχνιδιών

Ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Eidos Montreal
04 Ιουλίου 2022 16:36
Στη BioWare η συγγραφέας των Deus Ex παιχνιδιών

Μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία στην Eidos Montreal, η Mary DeMarle ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ταλαντούχα ομάδα, για να εργαστεί στην BioWare.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η Mary DeMarle ήταν ένα από τα σημαντικότερα μέλη του στούντιο, όντας επικεφαλής του σεναρίου και της γραφής όλων των πρόσφατων Deus Ex παιχνιδιών, δηλαδή των Mankind Divided, Human Revolution, αλλά και των mobile spin-offs Deus Ex: GO και Deus Ex: The Fall. Συγχρόνως, η DeMarle ήταν υπεύθυνη και για το σενάριο του Marvel’s Guardians of the Galaxy που κυκλοφόρησε πέρυσι και το οποίο είχε βραβευτεί για ακριβώς αυτή την πτυχή του, κερδίζοντας το Best Narrative βραβείο στα The Game Awards.

Τα νέα ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από την ίδια την narrative designer, η οποία αποκάλυψε πως εντάχθηκε στο δυναμικό της BioWare. Η ταλαντούχα developer δεν έκανε ωστόσο γνωστό σε ποιο ακριβώς project θα συνεισφέρει, οπότε μπορούμε να κάνουμε απλά εικασίες για το αν θα ενσωματωθεί στην ομάδα του Dragon Age Dreadwolf, του Mass Effect 4 ή πιθανώς κάποιου άλλου νέου project.

Για την ιστορία, η εξέλιξη αυτή έρχεται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση πως η Square Enix θα πουλήσει τα δυτικά της στούντιο, καθώς και διάφορα πασίγνωστα IPs της στην Embracer για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Συγκεκριμένα, η κολοσσιαία σουηδική εταιρία θα αποκτήσει σύντομα την Crystal Dynamics, την Eidos-Montréal και την Square Enix Montréal, οι οποίες εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά αντίστοιχα, καθώς και τα Tomb Raider, Deus Ex, Thief και Legacy of Kain IPs, μαζί με τα δικαιώματα για περισσότερες από 50 παλιότερες κυκλοφορίες των σειρών αυτών. Οι εν λόγω ομάδες απασχολούν περίπου 1,100 developers σε οκτώ διαφορετικές τοποθεσίες.

Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.