Απογοητευτικές πωλήσεις για το SoulCalibur VI στην Αγγλία

Οριακά μπήκε στη δεκάδα των UK Charts
22 Οκτωβρίου 2018 10:22
Απογοητευτικές πωλήσεις για το SoulCalibur VI στην Αγγλία

Παρόλο που φέτος τα καθιερωμένα AAA sequels όπως τα Call of Duty: Black Ops 4 και Assassin's Creed Odyssey κυκλοφόρησαν νωρίτερα από το αναμενόμενο, η αγορά των retail παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δει αξιοσημείωτη πτώση της τάξεως του 6.2%. Στα UK Charts της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 20 Οκτωβρίου είχαμε τέσσερα νέα παιχνίδια που δεν κατάφεραν να αλλάξουν την εικόνα της αγοράς. Το LEGO DC Super-Villains ήταν η νέα κυκλοφορία που πούλησε περισσότερο, ωστόσο η πρώτη του εβδομάδα του τίτλου ήταν χειρότερη από την αντίστοιχη του LEGO The Incredibles που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο. Ανεξαρτήτως, τα παιχνίδια για μικρές ηλικίες συνήθως έχουν μεγάλη ούρα πωλήσεων, οπότε είναι νωρίς για να κρίνουμε την εμπορική του επιτυχία. Συνολικά ωστόσο, τα LEGO παιχνίδια φαίνεται πως βρίσκονται σε καθοδική πορεία.

Συνεχίζοντας, η επόμενη νέα κυκλοφορία της εβδομάδας ήταν το SoulCalibur VI. Ο fighting τίτλος κατέλαβε την όγδοοη θέση, με τις πωλήσεις του να είναι 55% λιγότερες σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς. Η τεράστια βουτιά σε σχέση με το SoulCalibur V ενδέχεται να οφείλεται στην αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων, αλλά δεν είναι βέβαιο πως οι ψηφιακές πωλήσεις μπορούν να καλύψουν μια τόσο μεγάλη πτώση. Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως το 80% των πωλήσεων προήλθαν από την PS4 έκδοση και το 20% από το Xbox One.

Η επόμενη νέα κυκλοφορία ήταν το Starlink: Battle for Atlas της Ubisoft. Ο toys-to-life τίτλος είναι το πρώτο νέο IP που κυκλοφόρησε σε retail μορφή μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2018. Ο τίτλος κατέλαβε μόλις την 14η θέση, με το 82% των πωλήσεών του να προέρχονται από την Switch έκδοση.

Όπως όλα δείχνουν, η επόμενη εβδομάδα και η κυκλοφορία του Red Dead Redemption 2 είναι αυτή που θα αναζωπυρώσει την retail αγορά. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά τα δέκα παιχνίδια που σημείωσαν τις περισσότερες πωλήσεις την προηγούμενη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  1. Call of Duty: Black Ops 4
  2. FIFA 19
  3. Assassin's Creed Odyssey
  4. Spider-Man
  5. Forza Horizon 4
  6. LEGO DC Super-Villains
  7. Super Mario Party
  8. SoulCalibur VI
  9. Crash Bandicoot: N.Sane Trilogy
  10. Shadow of the Tomb Raider